ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιο θα είναι το υποχρεωτικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας κάθε σχολείου

Διάδωσέ το

Άρθρο 98 και 99 του νομοσχεδίου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημιουργία και συντήρηση ιστοσελίδας σε επίπεδο σχολικής μονάδας

Κάθε σχολική μονάδα δημιουργεί και λειτουργεί, με πρωτοβουλία και ευθύνη του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου της, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, η οποία ως προς το περιεχόμενο περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστο, τα εξής:

(α) πληροφορίες για το διδακτικό προσωπικό, τις υποδομές και τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας, καθώς και για την προσβασιμότητα αυτής σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες με αναπηρία

(β) το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει ανά σχολικό έτος, καθώς και πιθανές τροποποιήσεις του,

(γ) τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι εκπαιδευτικοί όμιλοι και κάθε είδους δράσεις, αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές που υλοποιούνται από τη σχολική μονάδα,

(δ) το σχέδιο δράσης που εκπονεί η σχολική μονάδα κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 33 του ν. 4692/2020 (Α΄111) και

(ε) τα αποτελέσματα της εσωτερικής αξιολόγησης που εξάγονται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 34 του ν. 4692/2020.

Άρθρο 99

Προσβασιμότητα ιστοσελίδων σχολικών μονάδων

  1. Οι ιστοσελίδες όλων των δημόσιων σχολικών μονάδων, των κεντρικών, περιφερειακών υπηρεσιών, καθώς και των εποπτευομένων φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας των άρθρων 35 έως 47 και 104 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184). Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο των ιστοσελίδων αυτών, συμπεριλαμβανόμενων των ενσωματωμένων σε αυτές κειμενικών και πολυμεσικών αρχείων, πληροί τις απαιτήσεις των κατευθυντήριων οδηγιών προσβασιμότητας WCAG 2.0 στο επίπεδο συμμόρφωσης ΑΑ, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 301 549 V1.1.2. (2015-04), όπως κάθε φορά ισχύουν.
  2. Οι πρακτικές οδηγίες και τα εργαλεία ελεύθερου λογισμικού για τη δημιουργία προσβάσιμων ιστοσελίδων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση της συμβουλευτικής – γνωμοδοτικής επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την παρακολούθηση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας του εκπαιδευτικού υλικού και των διαδικτυακών τόπων. Με τις παρ. 28 και 30 του άρθρου 107 του ν. 4727/2020 καθορίζεται ο τρόπος πιστοποίησης της προσβασιμότητας των ιστοσελίδων των δημόσιων σχολικών μονάδων καθώς και το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης/επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ζητήματα ηλεκτρονικής προσβασιμότητας.

Σχολικό Συμβούλιο: Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του

Ο σύλλογος διδασκόντων μπορεί να καθορίζει τα κριτήρια για την κατανομή μαθητών σε τμήματα

 Πώς θα γίνεται η επιλογή διδακτικών βιβλίων από τους εκπαιδευτικούς

Δείτε τα νέα επιδόματα των στελεχών της εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *