ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυνατότητα παράτασης απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχ. έτος 2018-19 και το ημερολογιακό έτος 2019 του Ν. Ημισφαιρίου

Διάδωσέ το

Αμοιβαίες Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας  δίνεται η δυνατότητα παράτασης απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2018-2019 και το ημερολογιακό έτος 2019 του Νοτίου Ημισφαιρίου για εκπαιδευτικούς που διανύουν το πέμπτο (5ο) έτος και άνω για λόγους συνυπηρέτησης.

Το έγγραφο αναφέρει:

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2018-2019, παρακαλούμε όπως φροντίσετε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί των κάτωθι κατηγοριών της περιοχής ευθύνης σας, οι οποίοι επιθυμούν παράταση της απόσπασής τους για το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019 και το ημερολογιακό έτος 2019 του Νοτίου Ημισφαιρίου, ως ακολούθως:

α) Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι διανύουν το πέμπτο (5ο ) και άνω έτος απόσπασης μπορούν να ζητήσουν, με αίτησή τους, την παράταση της απόσπασης για ένα (1) ακόμη σχολικό έτος χωρίς επιμίσθιο. Η παράταση πραγματοποιείται κατόπιν αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τον οικείο Συντονιστή Εκπαίδευσης και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκών και Μειονοτικών Σχολείων ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.Ε.Μ.Σ. (παρ. 3 περιπτ. γ του άρθρου 16 του Ν.4415/2016).

Οι ως άνω αιτήσεις θα εξεταστούν ύστερα από την εξάντληση των κυρωμένων πινάκων απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, μόνον εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενά.

β) Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποσπάστηκαν για λόγους συνυπηρέτησης, ως σύζυγοι είτε μονίμων υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών είτε μονίμων υπαλλήλων άλλων Υπουργείων ή Δημόσιων Υπηρεσιών που υπηρετούν ή είναι διαπιστευμένοι σε αρχή της εξωτερικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, είτε στρατιωτικοί ή μέλη των σωμάτων ασφαλείας, που υπηρετούν σε διαπιστευμένη ή μη αρχή του εξωτερικού, μπορούν να ζητήσουν την παράταση της απόσπασής τους για το επόμενο σχολικό έτος, χωρίς επιμίσθιο, εφόσον εξακολουθεί να ισχύει η υπηρεσιακή κατάσταση των συζύγων τους (περίπτ. α΄ της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 4415/2016, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 73 του ν.4485/2017 και περίπτ. γ΄ της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 4415/2016, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 73 του ν.4485/2017). Με την αίτησή τους θα πρέπει να υποβάλουν και σχετική βεβαίωση εργασίας του συζύγου και επιπλέον βεβαίωση δυνατότητας απασχόλησης του/της εκπαιδευτικού για το σχολικό έτος 2018-2019.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον οικείο Συντονιστή Εκπαίδευσης, εντός τριών (3) ημερών από τη λήψη της παρούσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Για την άμεση διεκπεραίωση της εν λόγω διαδικασίας θα πρέπει να αποσταλεί η παρούσα στους εκπαιδευτικούς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μετά τον έλεγχο, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Π.Ο.Δ.Ε.Ε.Μ.Σ. – Τμήμα Γ΄ Διοίκησης Προσωπικού με αιτιολογημένη εισήγηση, ηλεκτρονικά στο email dipode3@minedu.gov.gr, με πίνακες των αιτούντων παράταση, ανά κατηγορία.
Επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της περίπτωσης α’, οι οποίοι δεν θα υποβάλουν αίτηση παράτασης, στην περίπτωση που δικαιούνται την καταβολή των εισιτηρίων οριστικής επιστροφής στην Ελλάδα για τους ιδίους και τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους με την προϋπόθεση ότι δεν το έχουν λάβει κατά το παρελθόν, προκειμένου να τους καταβληθεί, οφείλουν:
1. να παραμείνουν στη χώρα απόσπασης έως ότου γίνει δέσμευση πίστωσης από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
2. να αποστείλουν στην υπηρεσία μας, πριν την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης λήξης της απόσπασής τους, υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν :
i. ότι δεν τους έχει καταβληθεί κατά το παρελθόν το αντίτιμο εισιτηρίων επιστροφής,
ii. την ημερομηνία και το μέσο μετακίνησης (με απόκλιση πέντε έως επτά ημερών) και
iii.. το ποσό στο οποίο ανέρχονται τα εισιτήρια οριστικής επιστροφής των ιδίων και των προστατευομένων μελών τους (ανήλικα τέκνα, άνεργοι και μη συνταξιούχοι σύζυγοι). Σε περίπτωση επιστροφής εκπαιδευτικού πριν τη δέσμευση ποσού δεν θα καταβληθούν τα έξοδα οριστικής επιστροφής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *