ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οριστική ημερήσια διάταξη ΔΟΕ: Διαδικασία  αλληλοσφαγής των συναδέλφων για ελάχιστους διορισμούς

Διάδωσέ το

Δημιουργικότητα

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
88ης Γενικής Συνέλευσης
23 – 26 Ιουνίου 2019

Η Δ.Ο.Ε., καλεί τους Αντιπροσώπους των Συλλόγων – Μελών της, στην 88η Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου, στις 23, 24, 25 και 26 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα, για λήψη αποφάσεων στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που ανακοίνωσε σήμερα.

Στην οριστική ημερήσια διάταξη γίνεται αναφορά και στο σύστημα διορισμών  των εκπαιδευτικών:

Η συνδικαλιστική χρονιά 2018-2019 που πλησιάζει στο τέλος της  σημαδεύτηκε από την, δίχως κανένα διάλογο, θεσμοθέτηση ενός συστήματος  «διορισμών» που με την εμμονή να μην εξασφαλίζει «την αναγνώριση του  συνόλου της προϋπηρεσίας ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού» (απόφαση της 87ης Γ.Σ. Δ.Ο.Ε.) αποτελεί πρόκληση και δεν είναι τίποτε άλλο παρά εμπόριο  ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς καθώς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της  εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Πρόκειται για μια διαδικασία  αλληλοσφαγής των συναδέλφων μας για μια θέση στους ελάχιστους  διορισμούς στην Ειδική, μόνο, Αγωγή που έχει προκηρύξει η κυβέρνηση με την  προοπτική πραγματοποίησης όλων των διορισμών που απαιτούνται να  αποτελεί, για μία ακόμη φορά, επικοινωνιακή εξαγγελία… σε βάθος τριετίας. Ο  κλάδος μέσα από σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έδωσε και συνεχίζει να  δίνει τον αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις  πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, σύμφωνα με τις θέσεις του  συνδικαλιστικού κινήματος για τη δομή της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Με την κάρτα εκπαιδευτικού η είσοδος στα Στρατιωτικά Πρατήρια

Στο εξαιρετικά δυσοίωνο σκηνικό που έχουν διαμορφώσει τα τόσα  χρόνια αδιοριστίας όχι μόνο σε σχέση με τους μηδενικούς διορισμούς μόνιμων  εκπαιδευτικών αλλά και με τα υποβαθμισμένα δικαιώματα των αναπληρωτών  εκπαιδευτικών με συνθήκες άνισης μεταχείρισης εργαζομένων που παρέχουν  το ίδιο ακριβώς έργο, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτός από τις πολύμορφες αγωνιστικές  δράσεις και κινητοποιήσεις εντός Ελλάδας επέλεξε και την πολιτική κίνηση καταγγελίας του με κατάθεση αναφοράς προς την Επιτροπή Αναφορών του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία έτυχε θετικής αντιμετώπισης και είχε ως  αποτέλεσμα την άσκηση πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση με την  υποχρέωσή της να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που ανάλογα με τις  απαντήσεις αφήνει ανοιχτή ακόμη και την παραπομπή της χώρας στο  Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Με την κάρτα εκπαιδευτικού η είσοδος στα Στρατιωτικά Πρατήρια

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *