ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το διαδίκτυο έμαθαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι για την παράταση της θητείας τους

Διάδωσέ το

Στις 4/9/2018 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική απόφαση Φ.351.1/22/141872/Ε3 για τη νέα  παράταση  της θητείας των Σχολικών Συμβούλων, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019

Η Υπουργική απόφαση αναφέρει:

«παρατείνεται για έξι (6) μήνες από την 1-9-2018 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 20 του ν. 4547/2018 για την παύση λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ίδιου νόμου, καθώς και για την έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του fresh-education η Υπουργική απόφαση για την παράταση της θητείας δεν έχει σταλεί, μέχρι και σήμερα,  από κάποιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε Σχολικούς Συμβούλους  εκπαιδευτικών περιφερειών τους για να λάβουν επίσημα και αρμοδίως γνώση.

Ο τρόπος ενημέρωσης των Σχολικών Συμβούλων  ήταν από ιστοσελίδες της εκπαίδευσης στις οποίες δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης.

Σχολικοί Σύμβουλοι που είχαν λάβει την Υπουργική απόφαση υπηρεσιακά την προωθούσαν ηλεκτρονικά σε άλλους συναδέλφους τους για να λάβουν γνώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες για προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

Τα ερωτήματα και προβληματισμοί που έχει δεχτεί το fresh-education από Σχολικούς Συμβούλους είναι:

Η κατάσταση πριν από την έκδοση της Υ.Α ήταν ρευστή. Δεν ήξεραν σε ποια ακριβώς θέση θα βρίσκονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 3/9/2018 έτσι ώστε να προγραμματίσουν και την προσωπική  τους ζωή.

Γιατί το υπουργείο εξέδωσε την Υ.Α   μία μέρα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς; Εφόσον ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι  δεν θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου.

Ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους για να οργανώσουν επιμορφωτικά σεμινάρια ήταν λίγος.

Γιατί δε δημοσιεύτηκε η απόφαση ούτε και στην Ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έγγραφα και δικαιολογητικά για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

4 Σχόλια

  1. Κάνετε μεγάλο λάθος η ενημέρωση έγινε επίσημα στις 5/9/2018 με το επίσημο έγγραφο από τις ΠΔΕ στα προσωπικά τους email.

  2. Απαντήσεις στα “γιατί” των σχολικών συμβούλων:
    1- Πρόκειται για τεραστίων διαστάσεων πολιτική ήττα για το Υπουργείο Παιδείας η εξέλιξη με την παράταση θητείας των ΣΣ, επομένως θα αποτελούσε κανονικό διασυρμό, αν “διαλαλούσε” μια τέτοια απόφαση. Πρώτα “διαπόμπευσαν” τον θεσμό και ακολούθως ζητούν από αυτόν τον θεσμό να τους “ξελασπώσει” και πάλι;
    2- Τα πάντα σε αυτό το νομοσχέδιο περί δομών εκπαίδευσης έγιναν με άνευ προηγουμένου προχειρότητα, χωρίς τον ελάχιστο σχεδιασμό, επομένως και η απόφαση για παράταση δόθηκε αφού “έφτασε ο κόμπος στο χτένι”.. Και να ήθελαν στο Υπουργείο, δε γινόταν διαφορετικά, γιατί θα προκαλούσαν φοβερό σκάνδαλο, αφήνοντας τα σχολεία δίχως μια υποτυπώdη υποστήριξη.
    3- Αντί να απλοποιήσουν το επικρατόν σύστημα, εισήγαγαν “δαιδαλώδεις” διαδικασίες για την επιλογή των ΣΕΕ που απ’ ότι φάνηκε, έχουν και αμφίβολη νομιμότητα. Αγωγές, καταγγελίες και δεκάδες διαμαρτυρίες για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στα συμβούλια επιλογής, για τις μοριοδοτήσεις, τα πτυχία και τις συνεντεύξεις, έχουν δημιουργήσει ένα “σφοδρό” δικαστικό μέτωπο για το Υπουργείο. Και σε αυτά προσθέτουμε και την απόφαση που εκκρεμεί απ’ το ΣτΕ για την ΠΕΣΣ και η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιωθεί. Με όλα αυτά φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει μια στάση συστολής ή και “άτακτης” φυγής, έχοντας ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
    4- Πλησιάζει εκλογική αναμέτρηση και γι’ αυτό από την κυβέρνηση έχει δοθεί βαρύτητα σε άλλα ζητήματα, αφήνοντας τα θέματα της Παιδείας ρευστά, σε σημείο που να αποπνέεται μια εικόνα διάλυσης.

  3. Η ενημέρωση δεν αφορά σε όλες τις ΠΔΕ. Μπορεί να έγινε όπως λέτε στις 5/9/2018 , όχι όμως από όλες τις ΠΔΕ. Δεν πιστεύουμε να κάνουν λάθος οι Σ.Σ που μας λένε ότι μέχρι σήμερα δεν ειχαν λάβει τίποτα σχετικό. Αλλά συζητώντας αυτό το “μεγάλο λάθος” θεωρούμε ως αυτονόητο ότι καλά έγινε και στις 5/9, αλλά και όπως έγινε από 4/9 έως 5/9 αν παρακολουθήσατε.

  4. Ειμαι Σχολικός Σύμβουλος. Μεχρι σημερα δεν μου εχει σταλει το ΦΕΚ με την παραταδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *