ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Η «Έξοδος από τα μνημόνια» (!!) ξεκινάει με περικοπές για τα σχολεία!

Διάδωσέ το

Ανάληψη υπηρεσίας

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Παλλήνη 6/9/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να εγκριθούν τώρα όλα τα «ολιγομελή» τμήματα
στα ΕΠΑΛ, στα ΓΕΛ, στα Γυμνάσια και στα Ειδικά σχολεία.
Καμια συγχώνευση τμήματος

Η «Έξοδος από τα μνημόνια» (!!) ξεκινάει με περικοπές για τα σχολεία!

Το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς συμπίπτει με τις συνεχείς διακηρύξεις περί τέλους των μνημονίων, αλλά όχι και του τέλους της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών με τις καταστροφικές συνέπειες στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η μη έγκριση από το υπουργείο παιδείας εκατοντάδων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό επιβεβαιώνει το κλείσιμο δομών τεχνικής εκπαίδευσης και ο υποβιβασμός εκατοντάδων σχολείων σε μόρια συνθηκών, που αποφάσισε το υπουργείο στα πλαίσια της αναμοριοδότησης σχολείων, αποχαρακτηρίζοντας άλλα από δυσπρόσιτα, με συνέπεια να απογυμνωθούν από εκπαιδευτικούς και μειώνοντας άλλα σε μόρια σε όλη τη χώρα, με συνέπεια την προώθηση και νέων συγχωνεύσεων τμημάτων που θα επιφέρει η κατάταξη των σχολείων με λιγότερα μόρια.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με νέες συγχωνεύσεις και περικοπές στα τμήματα. Τμήματα συγχωνεύονται με 28 μαθητές και έτσι εμφανίζεται σχολείο με 82 μαθητές να εγκρίνονται 3 αντί για 4 τμήματα, με τις μετεγγραφές να γίνονται στα εγκεκριμένα λειτουργούντα τμήματα ακόμη και αν ξεπερνούν τον μέγιστο αριθμό μαθητών με στόχο να αποτραπεί η ανάπτυξη νέων τμημάτων. 47 τμήματα κατευθύνσεων και Ο.Π στη Διεύθυνση Αντολικής Αττικής με 22 από αυτά στην Α΄Ανατολικής Αττικής.δεν έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση, γιατί με βάση την υπουργική απόφαση δεν συγκεντρώνουν τον ελάχιστο ασφυκτικό και αντιπαιδαγωγικό αριθμό μαθητών και συνεπώς απαιτείται έγκριση ως ολιγομελή από το Υπουργείο όπως στα ΕΠΑΛ με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες στη συγχώνευση τμημάτων . Στα Γυμνάσια θα αναγκαστούν να παρακολουθούν τη β΄ Ξένη γλώσσα που θα τους επιβάλλεται με υπεράριθμα αρκετά από αυτά, και τα τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, χωρίς ουσιαστική στήριξη, δεν θα λειτουργούν θετικά για όλους τους μαθητές. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θυσιάζονται στο βωμό των πλεονασμάτων και των δημοσιονομικών περικοπών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών- πάνω από οκτώ χρόνια η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό το καθεστώς των μηδενικών διορισμών- καθώς και εναρμόνισης με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε .Το καθεστώς της λεηλασίας των μορφωτικών δικαιωμάτων και της εργασιακής περιπλάνησης θα επιδεινωθεί για όλους τους εκπαιδευτικούς από τις αλλαγές στο νέο Λύκειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οδηγίες για τις εγγραφές στα Γενικά Λύκεια κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018
Οι αγώνες του κλάδου θα δώσουν τη λύση!
Τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ να οργανώσουν τους αγώνες!

Το υπουργείο δεν θα κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του κλάδου για τα ολιγομελή και για τα άλλα ζητήματα χωρίς το μαζικό αποφασιστικό αγώνα.
Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε να υλοποιηθούν οι διεκδικήσεις του κλάδου με την οργάνωση αποφασιστικών κινητοποιήσεων σε συντονισμό των ΕΛΜΕ, των σχολείων και των συναδέλφων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και το Υπουργείο.
Καλούμε σε παράσταση μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ της Ανατολικής Αττικής την Παρασκευή 7/9, 10.00 π.μ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και στην Περιφερειακή Διευθύνση την ίδια μέρα 13.00 σε συντονισμό με τια άλλες ΕΛΜΕ της Αττικής

Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του κλάδου
που βελτιώνουν άμεσα τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου

Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, τα ΓΕΛ και τα Γυμνάσια.
Να μείνουν ανοιχτά και να αναπτυχθούν όλα τα τμήματα τον Σεπτέμβριο με εγγραφές και μετεγγραφές. Καμία μετακίνηση μαθητών – εκπαιδευτικών.
20 μαθητές/τμήμα, 15/ομάδα προσανατολισμού, 10/εργαστήριο.
Υπηρεσιακές μεταβολές με διαφάνεια, αντικειμενικότητα – μόρια παντού – όλα στη δημοσιότητα.
Να κατοχυρωθεί η ελεύθερη επιλογή των μαθητών στις Ξένες Γλώσσες. Να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία, όπως ίσχυε παλιότερα σε κάθε τμήμα.
Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα. Προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση και με όλα τα κενά στη δημοσιότητα. Να λειτουργήσουν με το ξεκίνημα της χρονιάς η Πρόσθετη και Ενισχυτική διδασκαλία.
Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους.
Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί η απόφαση αναμοριοδότησης των σχολείων.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *