ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν.Κεραμέως: Αυστηρά τα κριτήρια για την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Διάδωσέ το

Μιλάμε για πτυχία ξένων πανεπιστημίων της Ε.Ε. τα οποία βάσει του ενωσιακού δικαίου η χώρα μας πρέπει να αναγνωρίσει την επαγγελματική τους ισοδυναμία ανέφερε σε συνέντευξη της η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στο ρ/σ του ΑΠΕ Πρακτορείο 104.9 FM  στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και την Σοφία Παπαδοπούλου και την Εκπομπή “Την ίδια ώρα”

 Σπουδάζεις φιλόλογος στη Γερμανία παίρνεις επαγγελματικά δικαιώματα φιλολόγου στη Γερμανία έρχεσαι στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και ζητάς να αναγνωριστεί η επαγγελματική ισοδυναμία. Περί αυτού πρόκειται, συμπλήρωσε σχετικά η Υπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτό ίσχυε στη χώρα μας πάρα πολλά χρόνια και ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που δυο μήνες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε προφανώς για να περάσει μήνυμα ότι εγώ τα βάζω με τα κολέγια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι παραβιάζουμε το ενωσιακό δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Εμείς λέμε το αυτονόητο ότι θα εφαρμόσουμε το ευρωπαϊκό δίκαιο διότι αυτά είναι πτυχία Πανεπιστημίων άλλων χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης.  Συνέχισε λέγοντας οτι εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια στην αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας. Ζητούνται από αρμόδια επιτροπή του ΥΠΑΙΘ προγράμματα σπουδών, πιστοποιήσεις….γίνεται ένας πλήρης έλεγχος και αν θεωρηθεί ότι υπάρχουν ελλείψεις τότε ζητούνται αντισταθμίσματα, όπως επιπλέον εξετάσεις, κρατική άσκηση κ.ά.

Για άμεση ενημέρωση πατήστε εδώ στη σελίδα του fresh education στο f/b

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *