ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νομοσχέδιο: Ειδικότερη ρύθμιση για τη μη σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων (αρ. 97) ζητά η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής  που περιλαμβάνει παρατηρήσεις επί των άρθρων του νομοσχεδίου «Αναβάθµιση του σχολείου, ενδυνάµωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Για το άρθρο  97 του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον Διευθυντή της σχολικής µονάδας να ασκεί όσες αρµοδιότητες παραλείπονται από τον σύλλογο διδασκόντων, στην έκθεση προτείνεται  να εισαχθεί ειδικότερη ρύθµιση για την περίπτωση κατά την οποία ο σύλλογος διδασκόντων δεν συγκληθεί µε ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής µονάδας.

Ακολουθεί η σχετική παρατήρηση

5. Επί του άρθρου 97 παρ. 1
Διά του άρθρου 97 εισάγεται ρύθµιση για την άσκηση των αρµοδιοτήτων του συλλόγου διδασκόντων από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάµενο της οικείας σχολικής µονάδας, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο σύλλογος δι δασκόντων «δεν συγκληθεί ή δεν συνεδριάσει ή για οποιονδήποτε λόγο δεν προβεί εν γένει στις ενέργειες της αρµοδιότητάς του». Υπενθυµίζεται συναφώς ότι, κατά τα οριζόµενα στα άρθρα 47 και 47Α του ν. 4547/2018, ο Διευ θυντής της σχολικής µονάδας είναι αρµόδιος να συγκαλεί τον σύλλογο διδασκόντων στις τακτικές αλλά και τις ειδικές συνεδριάσεις, που έχουν, µεταξύ άλλων, ως αντικείµενο τον προγραµµατισµό του εκπαιδευτικού έργου, τον σχεδιασµό των συλλογικών δράσεων και ερευνητικών διαδικασιών και τη σύνταξη ετήσιας απολογιστικής έκθεσης. Κατά τούτο, θα ήταν ενδεχοµένως σκόπιµο να εισαχθεί ειδικότερη ρύθµιση για την περίπτωση κατά την οποία ο σύλλογος διδασκόντων δεν συγκληθεί µε ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής µονάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Νομοσχέδιο – Βουλή: Παρατηρήσεις για την Επιλογή Υποδιευθυντών

Διαβάστε εδώ την έκθεση

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *