ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο σεμινάριo από το ΙΕΠ: Εγγραφές από Δευτέρα 13-12-2021

Διάδωσέ το

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), Ν.Π.Ι.Δ. 

 απευθύνει 

πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής 

στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση μέσω ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων (ΜOOCS) που  πρόκειται να υλοποιηθεί από το ΙΕΠ στο πλαίσιο της Δράσης 5 «Επιμόρφωση, ενδοσχολική και εξ  αποστάσεως, εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής» της Πράξης «Καθολικός σχεδιασμός και  ανάπτυξη προσβάσιμου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5001313 

Στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση καλούνται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί ειδικής και  γενικής εκπαίδευσης, Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού έργου, στελέχη εκπαίδευσης, Ειδικό Εκπαιδευτικό  Προσωπικό καθώς και όσοι/ες εμπλέκονται στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία μαθητών/τριών με  αναπηρία.  

  1. Το αντικείμενο της επιμόρφωσης αφορά στην εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών με αναπηρία ή ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες και στην προώθηση ενταξιακών εκπαιδευτικών πρακτικών στο σχολείο μέσω της αξιοποίησης του προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της εν λόγω Πράξης  του ΙΕΠ. Για το λόγο αυτό στην πλατφόρμα iepx.iep.edu.gr του ΙΕΠ έχουν αναπτυχθεί δεκατρία (13) ανοικτά  διαδικτυακά μαθήματα που είναι διαθέσιμα δωρεάν. Τα μαθήματα καλύπτουν την επιμόρφωση/κατάρτιση  των συμμετεχόντων/ουσων για την εκπαίδευση μαθητών/τριών με κάθε μορφή αναπηρίας ή ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες (τύφλωση, κώφωση, Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, τυφλοκώφωση, Προβλήματα  Προσοχής και συγκέντρωσης, κ.ά.) καθώς και για την εφαρμογή πρακτικών συμπερίληψης στο σχολείο.  

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν όποια μαθήματα επιθυμούν με βάση τις  επιμορφωτικές ανάγκες τους στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους ανάπτυξης. Επισημαίνεται πως δεν  υπάρχει περιορισμός ως προς των αριθμό των μαθημάτων που μπορεί να παρακολουθήσει ο/η κάθε  ενδιαφερόμενος/η.  

Ημερομηνία έναρξης εγγραφών στην πλατφόρμα iepx.iep.edu.gr, μέσω του μητρώου του Ι.Ε.Π., για την  παρακολούθηση των εκ αποστάσεων μαθημάτων είναι η Δευτέρα 13-12-2021 και ώρα 13:00. Η επιλογή και  έναρξη των μαθημάτων προβλέπεται για το 3ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2021 κατόπιν σχετικής  ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ, (http://www.iep.edu.gr/el/anakoinoseis-top) της Πράξης (http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/) και της iepx.iep.edu.gr (https://iepx.iep.edu.gr/). 

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση του ΙΕΠ

Διαβάστε επίσης:

Αξιολόγηση: Το επόμενο βήμα ζητά από τους εκπαιδευτικούς το Υπ. Παιδείας

Προβλέπεται “μίνι αξιολόγηση” σχολείων – Έκλεισε η πλατφόρμα του ΙΕΠ

Χρήσιμες επισημάνσεις-διευκρινίσεις του Ι.Ε.Π. για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Τι θα κάνουν τα σχολεία που θα πάρουν “άριστα 10” στην αξιολόγηση;

 

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *