ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα βιβλία στα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2025

Διάδωσέ το

Τον Σεπτέμβρη του 2025 θα αλλάξουν τα βιβλία στα σχολεία, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης της νέας φάσης του προγράμματος “Μπροστά για την Παιδεία” της Eurobank, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης

Τα νέα βιβλία στα σχολεία από το 2025

Η αντικατάσταση και αναβάθμιση των σχολικών βιβλίων ήταν ένας από τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς πυλώνες που είχε εξαγγείλει από την αρχή της θητείας του ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης,  δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας μέσα στο μάθημα. Βιβλία και τρόπος μαθήματος πρέπει να αναπροσαρμοστούν. Τα βιβλία χρειάζονται αλλαγή δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με αυτά. Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα του μαθήματος και να δούμε πώς θα μοιάζει η τάξη του μέλλοντος το 2030».

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «στον χώρο της Παιδείας πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Και από την πλευρά της Πολιτείας πρέπει να γίνουν πολλά και έχουν γίνει ήδη πολλά» υποστηρίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο του 2025 κάθε μάθημα θα έχει το δικό του νέο βιβλίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι τα νέα σχολικά βιβλία συνδυαστικά με την αξιοποίηση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων θα δώσουν μια νέα πνοή στην σχολική καθημερινότητα των μαθητών.

«Πρέπει να επιδιώξουμε την βιβλιοφιλία, την αγάπη για το βιβλίο, ειδικά στην ψηφιακή εποχή. Σχεδιάζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Επενδύουμε επίσης στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και τις αλλαγές στο μάθημα της Πληροφορικής και την εισαγωγή την Τεχνητής Νοημοσύνης στο σχολείο. Τέλος συζητάμε αλλαγές στα προγράμματα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης κλίσεων, ώστε να μπορούν τα παιδιά να λαμβάνουν συμβουλευτική στην κατάλληλη ηλικία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:

Ζ. Μακρή: Από το Υπουργείο Υγείας μας είπαν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι πιο συνειδητοποιημένοι δημόσιοι υπάλληλοι

Αξιολόγηση: Οδηγίες για “κόφτη” στα πολλά “άριστα” των εκπαιδευτικών

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …