ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 Μεταφορά μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες ΠΕ με μισθωμένα μέσα μεταφοράς

Διάδωσέ το
 ανακοίνωση της Ν.Δ
Μεταφορά μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες ΠΕ με μισθωμένα μέσα μεταφοράς 

Σχετικά με τους μεταφερόμενους μαθητές με μισθωμένα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία του ΚΤΕΛ, μισθωμένα ταξί, για την μεταφορά μαθητών κλπ), προς και από τις σχολικές μονάδες Π.Ε. της χώρας, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθορίζεται από το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ Β΄ 1181/2015 του Υπουργείου Μεταφορών, από την υπ’ αριθμ. 95030/ΓΔ4/2017 (ΦΕΚ 2073, τ. Β’/15-6-2017) Υ.Α., από το υπ’ αριθμ. 15884/30-5-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και από την υπ’ αριθμ. 50025/26-9-2018 (ΦΕΚ 4217, τ. Β΄, 2018) ΚΥΑ.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15884/30-5-2017 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, δικαίωμα μεταφοράς έχουν οι μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, συμπεριλαμβανομένων και των νηπίων Β’ ηλικίας (προνήπια), δεδομένου ότι είναι εγγεγραμμένα σε Δημόσια Νηπιαγωγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ανακοίνωση της Ένωσης Διευθυντών για τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων

Η μεταφορά μαθητών εκτός της προβλεπόμενης χωροταξικής κατανομής γίνεται μετά από αίτημα του Δ/ντή του σχολείου υποδοχής προς τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος εκδίδει και την απόφαση, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 95030/ΓΔ4/7-6-2017 (ΦΕΚ 2073, τ. Β’/15-6-2017) Υ.Α. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, τους/τις Προϊσταμένους/ες των Νηπιαγωγείων και τις οικείες Περιφερειακές Ενότητες, εξετάζουν τη δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών με διαφορετικά δρομολόγια ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Αν δεν είναι εφικτή η ρύθμιση με τον παραπάνω τρόπο, ώστε οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών οι οποίοι μεταφέρονται με μισθωμένα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία του ΚΤΕΛ, μισθωμένα ταξί) να προσέρχονται και να αποχωρούν έγκαιρα από τη σχολική τους μονάδα, είναι δυνατόν, με εισήγηση της σχολικής μονάδας και με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα (πρόωρη υποδοχή και προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα), όπου ήδη λειτουργεί, με δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης.

Στις εξαιρετικές περιπτώσεις που μεταφέρονται μαθητές νηπιαγωγείου με μισθωμένα μέσα μεταφοράς και δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει Προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα (με πρόωρη υποδοχή), δύναται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου να τροποποιείται η ώρα έναρξης ή λήξης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού σχολείου του οποίου μεταφέρονται μαθητές μαζί με τους μαθητές του νηπιαγωγείου, εφαρμόζοντας την παράγραφο 8, του άρθρου 2, του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109 Α’/2017).
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Επιπλέον μοριοδότηση εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *