ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Τι είπε στη Βουλή για το τραγικό δυστύχημα

Διάδωσέ το

Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Ζούμε Αρμονικά Μαζί-Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία» στην Ολομέλεια της Βουλής,  η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως  αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Η κ. Κεραμέως είπε για το δυστύχημα:

«Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για τους συγγενείς, για τους γονείς, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή, την ζωή νέων μάλιστα ανθρώπων, πολλών εκ των οποίων φοιτητών μας, που χάθηκε τόσο νωρίς, τόσο βίαια, τόσο άδικα. Με βαθύ σεβασμό στους οικείους των θυμάτων εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την τραγωδία. Πέρα από την αυτονόητη έκφραση οδύνης και συγγνώμης, προχωρά η διαδικασία διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης και απόδοσης ευθυνών και οι προσπάθειες εκ μέρους της Πολιτείας αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου και των δικλείδων ασφαλείας του, ώστε η χώρα μας να μην ξαναζήσει ποτέ παρόμοια τραγωδία.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η Υπουργός απάντησε και στις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων ότι  «η συντριβή υπάρχει πίσω από τη συγγνώμη μας, όχι η υποκρισία μας. Εμείς αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν σε κάθε επίπεδο, ο Πρωθυπουργός ο ίδιος, ο αρμόδιος Υπουργός, η διοίκηση του ΟΣΕ, όλοι αναλάβαμε τις ευθύνες. Δεν κρυβόμαστε, αναγνωρίζουμε ευθύνες και προσπαθούμε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξη. Κάτι που δεν έκανε η δική σας Κυβέρνηση σε άλλες τραγικές στιγμές.».

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …