ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Προτεραιότητα η αύξηση των μισθών στους εκπαιδευτικούς – Τι είπε για διορισμούς

Διάδωσέ το

Η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως μίλησε στον δημοσιογράφο Κ. Παπαχλιμίντζο για αξιολόγηση, δορισμούς και μισθούς εκπαιδευτικών.

H επόμενη τετραετία θα έχει ως έναν από τους βασικούς της στόχους την αύξηση των μισθών, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπαιδευτικοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της δέσμευσης, είπε η Ν. Κεραμέως.

Προγραμματίζονται άμεσα 3.770 νέοι, μόνιμοι διορισμοί, που καταφέραμε να πετύχουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, φτάνοντας την τελευταία τετραετία τους 28.500 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, όταν δεν είχε γίνει κανένας για 12 ολόκληρα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε η κα Νίκη Κεραμέως

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν εσχάτως τον δημόσιο διάλογο είναι και η αξιολόγηση. Τι ακριβώς συμβαίνει με την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, αλλά και όσων επιλέγονται για θέσεις ευθύνης, όπως για παράδειγμα οι διευθυντές των σχολείων;

Η αξιολόγηση προχωρά, όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί, σε τρία επίπεδα. Επίπεδο πρώτο, η αξιολόγηση σχολικής μονάδας. Επίπεδο δεύτερο, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, πόσο καλό ή όχι είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Επίπεδο τρίτο, η ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Κύριε Παπαχλιμίντζο, μετά από 41 χρόνια, ξεκίνησε στη χώρα μας, με οριζόντιο τρόπο, η ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, η οποία έχει στόχο τη βελτίωση. Ας σκεφτούμε ότι η αξιολόγηση είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές χώρες διεθνώς, προκειμένου να οδηγεί διαρκώς σε μία βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, από τις αρχές του μήνα, περισσότερες από 1.300 συναντήσεις και πάνω από Π σε Βόρειο-Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Πελοπόννησο, και συνεχίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Το 2024 θα προχωρήσει η αναμόρφωση του μισθολογίου στο Δημόσιο. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού; 

Η πρώτη τετραετία διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σε μεγάλο βαθμό επικεντρωμένη στη μείωση φόρων. Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι εφ’ όσον οι πολίτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, η επόμενη τετραετία θα έχει ως έναν από τους βασικούς της στόχους την αύξηση των μισθών, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπαιδευτικοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της δέσμευσης. Γιατί, είναι αλήθεια, προσφέρουν πολλά, και ακόμη περισσότερα τα τελευταία χρόνια με τις μεγάλες αλλαγές που προβλέψαμε στην παιδεία, ενώ οι αμοιβές τους δεν είναι αυτές που θα έπρεπε. Το αναγνωρίζουμε, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει.

Ποιες νέες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών προγραμματίζετε, ποιους κλάδους αφορούν κυρίως και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθούν; 

Προγραμματίζονται άμεσα 3.770 νέοι, μόνιμοι διορισμοί, που καταφέραμε να πετύχουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, φτάνοντας την τελευταία τετραετία τους 28.500 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, όταν δεν είχε γίνει κανένας για 12 ολόκληρα χρόνια. Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μας, με μόνιμους διορισμούς, επιμορφώσεις και αξιολόγηση, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των προγραμμάτων σπουδών, του περιεχομένου των μαθημάτων, καθώς και των μεθόδων και των εργαλείων διδασκαλίας, θεωρούμε ότι αποτελούν κομβικές μεταρρυθμίσεις και απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνολική αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα μας.

Ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: 20.000 διορισμοί εκπαιδευτικών αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση

Αξιολόγηση: Βροχή τα “άριστα” στους εκπαιδευτικούς

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …