ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για πίνακες: Θα ήθελα πιο σύντομη διάρκεια αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό

Διάδωσέ το

Το Νομό Άρτας επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο προγράμματος περιοδειών στην Περιφέρεια.

Η Υπουργός επισκέφθηκε διαδοχικά και συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), του 2ου Γενικού Λυκείου και των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πόλη της Άρτας.

Πρώτο μέλημά μας είναι η στήριξη του δημόσιου σχολείου. Για πρώτη φορά γίνονται διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή. Έχω υπογράψει ήδη τους 1040. Στη γενική εκπαίδευση για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια θα γίνουν άλλοι 10.500 διορισμοί, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας σε συνάντηση που είχε με εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε και σε ζητήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών λέγοντας ότι στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών( ΔΟΕ και ΟΛΜΕ), ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα θα ενισχυθούν τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, τονίζοντας ότι υπάρχει βούληση από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό καθώς και το να γίνονται  οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών από πολύ νωρίς.

Για το θέμα του ξεκλειδώματος των πινάκων τόνισε την πρόθεσή της  να ξεκλειδώνουν οι πίνακες στην  διετία  για να είναι πιο δίκαιοι  και να προσμετράται η προϋπηρεσία συστηματικά, συμπληρώνοντας ότι: “Θα ήθελα να πάμε και σε πιο σύντομη διάρκεια αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Το ΑΣΕΠ υπερβάλει εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθεί σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, λόγω των πολλών Υπουργείων που έχει”

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία, η κα Κεραμέως δήλωσε:

«Πραγματοποιήσαμε μία εξαιρετικά παραγωγική περιοδεία στο Νομό της Άρτας. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με δεκάδες μαθητές και φοιτητές, να ακούσω τις προσδοκίες και τους προβληματισμούς τους, να συναντήσω εξαίρετους εκπαιδευτικούς, ανθρώπους που υπερβαίνουν εαυτόν, που βρίσκονται στο προσκήνιο του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου. Να ενημερωθώ για τα ζητήματα και να ανταλλάξω απόψεις με στελέχη της αυτοδιοίκησης, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και Δημάρχους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις της καθημερινότητας από την πρώτη γραμμή. Βρισκόμαστε κοντά στους δασκάλους, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές. Στο πλευρό των συμπολιτών μας. Και δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα, για μια καλύτερη Παιδεία.

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *