ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Η επιμόρφωση θα είναι ένα σύστημα σωφρονισμού

Διάδωσέ το

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα είναι ένα  σύστημα σωφρονισμού που εμείς διαφωνούμε με αυτό, θέλουμε ετήσια επιμόρφωση όλων των καθηγητών, τόνισε σε δηλώσεις του στο diktyo.gr  ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε χθες το  Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.:

Διορισμοί:

Η Υπουργός μας ανέφερε για τους διορισμούς στην ειδική αγωγή ότι προχωρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το πρόβλημα είναι πότε θα γίνουν. Φοβούμαστε μήπως γίνουν και αργότερα από τις εορτές του Πάσχα.

Eκπαιδευτικοί ΠΕ78

Για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ78 επειδή τρέχουν οι διορισμοί και έχουν φθάσει στο τελικό τους στάδιο είναι αδύνατον να γίνει κάποια τροπολογία, οπότε δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Ζητήσαμε όμως η αλλαγή για τους ΠΕ 78 να υπάρξει στους διορισμούς για τη γενική εκπαίδευση. Ελπίζουμε η κα υπουργός να κατανόησε τη θέση μας και να την κάνει πράξη.

Διορισμοί αναπληρωτών

Για τους αναπληρωτές τονίσαμε στην υπουργό την ανάγκη διορισμού των συναδέλφων που εργάζονται για δεκαετίες στη δημόσια εκπαίδευση και ότι αυτοί οι διορισμοί δεν είναι αρκετοί, διότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κενά τα οποία θα αυξηθούν σε λίγο με τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών.

Η υπουργός ανέφερε ότι θα προχωρήσει στη διπλή μοριοδότηση των αναπληρωτών και οι πίνακες θα ξεκλειδώνουν κάθε δύο χρόνια.

Άρθρο 50

Για τα κολλέγια υπεραμύνθηκε της τροπολογίας μολονότι η ΟΛΜΕ με ατράνταχτα επιχειρήματα της έδειξε ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Εμείς συνεχίζουμε να διαφωνούμε κάθετα με το άρθρο 50.

Αξιολόγηση και επιμόρφωση

Για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας η κα  Ν. Κεραμέως είπε ότι πρώτα θα γίνει επιμόρφωση. Εμείς τις τονίσαμε ότι αυτή δεν πρέπει να είναι τιμωρητική. Όσοι δηλαδή θα θεωρηθούν καλοί θα ανταμειφθούν με κάποιον τρόπο και όσοι θεωρηθούν ότι δεν είναι καλοί θα περάσουν επιμόρφωση.

Δηλαδή, η επιμόρφωση θα είναι ένα σύστημα σωφρονισμού που εμείς διαφωνούμε με αυτό. Θέλουμε ετήσια επιμόρφωση όλων των καθηγητών. Η υπουργός … δεν μας ανέλυσε πώς την βλέπει εκείνη.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πηγαίνει για το επόμενο έτος. Εκτιμάμε ότι η αυτοαξιολόγηση θα ξεκινήσει τον επόμενο Σεπτέμβριο και μετά από αυτή θα ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση για την οποία εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να το κατανοήσει η υπουργός.

Επιλογές στελεχών

Για τις επιλογές στελεχών η υπουργός ανέφερε ότι έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η  θητεία των διευθυντών εκπαίδευσης και στο άμεσο μέλλον θα καταθέσει σχετικό νόμο στη Βουλή. Χρονικά δεν μας το προσδιόρισε αυτό, αλλά εκτιμούμε ότι μετά τις εορτές του Πάσχα, τέλος άνοιξης, αρχές καλοκαιριού, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής.

Φωτογραφία από claude_star από το Pixabay

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *