ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για αξιολόγηση: Δεν πρέπει να μας πτοούν οι αντιδράσεις

Διάδωσέ το

Κεραμέως

“Κάθε τι καινούριο συχνά συνοδεύεται από αντιδράσεις, ωστόσο πεποίθησή μου είναι ότι αυτό δεν θα πρέπει να μας πτοεί, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα σημαντικό εργαλείο βελτίωσης της εκπαίδευσης όπως η αξιολόγηση στην εκπαίδευση που είναι πλέον γεγονός και στη χώρα μας”, αναφέρει σε συνέντευξή της στην Βραδυνή η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως.

Η αξιολόγηση στην Εκπαίδευση σύμφωνα με την κα Κεραμέως διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο είναι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, το δεύτερο είναι η αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος, η “ελληνική PISA”», μέσω της οποίας μπορούμε να διαπιστώσουμε ποια είναι τα δυνατά σημεία και ποιες οι αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος και να σχεδιάζουμε τις πολιτικές μας στη βάση δεδομένων. Και τα δύο αυτά στάδια έχουν ήδη εφαρμοστεί από πέρσι, και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά υλοποίησής τους.

Το τρίτο επίπεδο αφορά στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά ύστερα από 41 χρόνια, όπως είχαμε δεσμευθεί, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πάνω από 1.300 συναντήσεις μεταξύ αξιολογητών και εκπαιδευτικών, τον τελευταίο μήνα. Η αξιολόγηση εστιάζει και σε επιστημονικές πτυχές σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο, και σε παιδαγωγικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Προσφάτως, το ζήτημά της απασχόλησε και τη Βουλή, καθώς 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση με την οποία ζητούν την κατάργηση της τιμωρητικής, όπως τη χαρακτηρίζουν, αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

«Πρόκειται για ακόμη μία απτή απόδειξη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ο πολιτικός εκφραστής και προστάτης των πυρήνων του αναχρονισμού, της αντιδραστικότητας, του βαθέος κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαιωνιστούν όλες οι παθογένειες που η κοινωνία αποστρέφεται και τις οποίες η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μάχονται. Μία από αυτές ήταν και η απουσία ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών για 41 χρόνια στη χώρα. Αυτή είναι η Ελλάδα του χθες που αγωνιζόμαστε να αφήσουμε πίσω μας», είπε η κα Κεραμέως.

Όλη η συνέντευξη εδώ

Δείτε επίσης:

 Αξιολόγηση: Βροχή τα “άριστα” στους εκπαιδευτικούς

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …