ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ατύπως” ημιαργία πριν από την αργία εορτασμού Πολιούχου

Διάδωσέ το

..όλα τα προηγούμενα χρόνια «ατύπως» τα σχολεία τηρούν ως ημιαργία την παραμονή του Αγίου. 

Θύελλα αντιδράσεων από γονείς στην Ζάκυνθο, ενόψει του Εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Διονυσίου, προκάλεσε   το  έγγραφο της Δ/νσης Α/θμιας Ζακύνθου που εστάλη στα σχολεία πριν λίγες ημέρες, όπως αναφέρει  το imerazante.gr , το οποίο τόνιζε ότι το προεδρικό διάταγμα 79/2017 ρητώς χαρακτηρίζει ως Αργία μόνο ανήμερα των τοπικών εορτών (Πολιούχων Αγίων κλπ) και όχι την παραμονή του εορτασμού.

Στην Ζάκυνθο σύμφωνα με τη δημοσίευση  είθισται την παραμονή του Αγίου Διονυσίου, 16 Δεκέμβρη, στις 11 μόλις ηχήσουν οι καμπάνες και ο Άγιος «βγει στη θύρα του», τα σχολεία να ολοκληρώνουν την ημέρα τους και τα παιδιά να μένουν ελεύθερα.Έτσι όλα τα προηγούμενα χρόνια «ατύπως» τα σχολεία τηρούν ως ημιαργία την παραμονή του Αγίου.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, κανονικά   θα τηρηθεί το έθιμο της ημιαργίας της παραμονή της εορτής του Αγίου αύριο Δευτέρα 16 Αυγούστου  κάτι που διαβεβαίωσε και με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Ζακύνθου κ Δ. Ακτύπης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Βουλευτή αναφέρει:

«Μετά από συνομιλίες του βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου κ. Κώστα Τζίμα, υπήρξε η διαβεβαίωση από την πλευρά του δεύτερου, ότι κανονικά θα τηρηθεί και φέτος η παράδοση της σχολικής ημιαργίας, κατά την παραμονή της μεγάλης γιορτής του Αγίου Διονυσίου.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής, «είναι ανεπίτρεπτο να διακοπεί έτσι μια παράδοση που μετρά πάνω από εκατό χρόνια στη Ζάκυνθο. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δήλωση μόνιμης κατοικίας πριν τα Χριστούγεννα πρέπει να καταθέσουν οι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού

Δεν υπάρχει αμφιβολία, άλλωστε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ζακυνθινής κοινωνίας τάσσεται υπέρ της παραπάνω παράδοσης. Ετσι, λοιπόν, τη Δευτέρα μετά της 11.00 το πρωί οι μαθητές των σχολείων της Ζακύνθου θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας.»

Το τελικό έγγραφο της ΔΙΠΕ Ζακύνθου προς τις σχολικές μονάδες.

 

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Πρώτο σχόλιο

  1. Την 17 Νοέμβρη να καταργήσουν, οι θρησκευτικές αργίες της επικρατούσης θρησκείας να τηρούνται απαρεγκλίτως. Και όποιος διαφωνεί να δουλεύει μόνος του. Αν θέλει ο Τζίμας, ας βάζει σφραγίδες και υπογραφές όλη μέρα, δεν θα λείψει από κανένα άμα δεν παραστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *