ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρχεται επιμόρφωση Διευθυντών/ντριων σχολείων στην Περιγραφική αξιολόγηση

Διάδωσέ το

στελεχών

www.fresh-education.gr

Περιγραφική αξιολόγηση

Θα υλοποιηθεί   Κύκλος Επιμόρφωσης στην περιγραφική αξιολόγηση, από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου προς τα στελέχη των Σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης τους

Με σχετική απόφαση αρχίζει η επιμόρφωση  Συντονιστών εκπαιδευτικού Έργου στην περιγραφική αξιολόγηση  με βάση τα πορίσματα της πιλοτικής εφαρμογής προκειμένου να υποστηρίξουν την εφαρμογή της στη διδακτική πράξη. Η επιμόρφωση θα είναι διάρκειας 6 ωρών.

Στη συνέχεια  θα υλοποιηθεί  νέος Κύκλος Επιμόρφωσης στην περιγραφική αξιολόγηση, από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου προς τα στελέχη των Σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης τους.

Η επιμόρφωση θα είναι διάρκειας 4 ωρών, εντός του χρονικού διαστήματος από την επομένη της επιμόρφωσης του Γ΄ κύκλου έως τις 19 Απριλίου 2019, στο τελικό αναμορφωμένο πλαίσιο της περιγραφικής αξιολόγησης με βάση τα πορίσματα της πιλοτικής εφαρμογής που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης 1, για τους/τις:

i. Προϊσταμένους/ες των Νηπιαγωγείων,

ii. τους/τις Διευθυντές/-ντριες ή/και Υποδιευθυντές/-ντριες σχολικών μονάδων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή/και

iii. εκπαιδευτικούς της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (σε περιπτώσεις είτε έλλειψης των ανωτέρω είτε αδυναμίας τους να συμμετέχουν).

με σκοπό τη διάχυσή του στη συνέχεια στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι επιμορφώσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν διά ζώσης ή/και εξ αποστάσεως από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ή/και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της Δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αναδρομικά: Κατάθεση αγωγής σε βάθος 5ετίας και όχι για 2 μόνο έτη

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θα πρέπει να ενημερώσουν τους επιμορφούμενους του Δ’ Κύκλου για την αναγκαιότητα συμπλήρωσης των απογραφικών δελτίων συμμετοχής, όπως ορίζεται από το θεσμικό πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης» 2014-2020, δεδομένου ότι η Δράση 1 «Επιμόρφωση για την Εισαγωγή της Περιγραφικής Αξιολόγησης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση» αποτελεί μέρος της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος» MIS 5004204. Η συμπλήρωση των ανωτέρω απογραφικών δελτίων αφορά και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου/Επιμορφωτές. Σημειώνεται ότι οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης της επιμόρφωσης θα χορηγούνται κατόπιν συμπλήρωσης των απογραφικών δελτίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οδηγοί για την Περιγραφική Αξιολόγηση σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο( έντυπα, κριτήρια)

Έπειτα από την ολοκλήρωση του Δ’ Κύκλου, τα Στελέχη/Εκπαιδευτικοί που επιμορφώθηκαν καλούνται να ενημερώσουν το Σύλλογο Διδασκόντων της σχολικής τους μονάδας συντάσσοντας σχετικό Πρακτικό το οποίο θα παραμείνει στη σχολική μονάδα.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *