ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Βροχή” οι ενστάσεις από υποψήφιους Διευθυντές σχολείων

Διάδωσέ το

Πάρα πολλές είναι οι ενστάσεις από υποψήφιους διευθυντές σχολείων μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αξιολογικών πινάκων με τα μόρια από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο fresh -education.gr πολλοί είναι υποψήφιοι διευθυντές σχολείων που διαφωνούν με την μοριοδότηση  που έλαβαν και προχώρησαν από την πρώτη ημέρα σε ένσταση. Ένα προβληματικό σημείο στη διαδικασία που αναφέρουν πολλοί υποψήφιοι στο  στο fresh, είναι ότι ενώ διαπιστώνουν ότι δεν μοριοδοτήθηκε κάποιο δικαιολογητικό/πιστοποιητικό που κατέθεσαν,  δεν  ξέρουν τον λόγο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να προχωρούν σε ένσταση για να τους δοθεί η απάντηση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Αν στην πλατφόρμα υπήρχε η μοριοδότηση ανά πεδίο καθώς και η αιτιολόγηση, σε περίπτωση μη μοριοδότησης, τότε θα ενημερώνονταν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι και οι ενστάσεις θα ήταν πολύ πιο λίγες.

Η χρονική περίοδος υποβολής ενστάσεων από τους υποψηφίους επί της μοριοδότησης θα λήξει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 22:59

Τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής θα αποφανθούν αιτιολογημένα για τις ενστάσεις, αναπροσαρμόζοντας τους πίνακες, οι οποίοι θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Κλήση των υποψηφίων σε συνέντευξη

Μετά την αναπροσαρμογή των προσωρινών ενιαίων αξιολογικών πινάκων, τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής θα ορίσουν τις ημερομηνίες πρόσκλησης των υποψηφίων σε συνέντευξη.

Στη συνέντευξη καλείται το πενήντα τοις εκατό (50%), με στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα, των υποψηφίων που έχουν συμπεριληφθεί στους εν λόγω αξιολογικούς πίνακες και έχουν συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό αξιολογικών μονάδων, και αριθμός υποψηφίων τουλάχιστον τριπλάσιος από τον αριθμό των  θέσεων που προκηρύχτηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η πρόσκληση, με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες καλούνται οι υποψήφιοι στη συνέντευξη, αναρτάται στην ιστοσελίδα της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Υποψήφιοι οι οποίοι δεν προσέρχονται στη συνέντευξη αποκλείονται από την επιλογή.

Προετοιμασία και διεξαγωγή της συνέντευξης των υποψηφίων

Οι αιτήσεις των υποψηφίων κατανέμονται στα μέλη του συμβουλίου επιλογής, με εξαίρεση τον πρόεδρο, προ- κειμένου να προετοιμάσουν τεκμηριωμένη εισήγηση για κάθε υποψήφιο.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις ταξινομούνται αλφαβητικά και χωρίζονται σε τόσα ίσα μέρη όσα και τα μέλη του συμβουλίου που θα εισηγηθούν σχετικά.

Το κάθε μέλος του συμβουλίου αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το μέρος των αιτήσεων που του έχει ανατεθεί μετά από κλήρωση, η οποία διεξάγεται ενώπιον όλων των μελών και του γραμματέα του συμβουλίου.

Η διαδικασία μελέτης των αιτήσεων υποψηφιότητας ξεκινάει αμέσως μετά την κατάρτιση του αναμορφωμένου προσωρινού αξιολογικού πίνακα με τα μοριοδοτούμενα στοιχεία και γίνεται στην έδρα κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Δείτε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: Κι όμως συνέβη και αυτό!

Διευθυντές σχολείων: Αλαλούμ με το συγγραφικό έργο

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …