ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διορθώσεις έγιναν στην εγκύκλιο επισκέψεων και δράσεων στα ΚΠΕ (νυν ΚΕΑ)

Διάδωσέ το

σεμινάριο

Διορθώσεις έγιναν στην εγκύκλιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων και επιμορφωτικών δράσεων στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (νυν ΚΕΑ) για το σχολικό έτος 2018-19

Οι συμπληρώσεις/διορθώσεις είναι οι εξής:

Σε συνέχεια της εγκυκλίου «Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (νυν ΚΕΑ) για το σχολικό έτος 2018-19», με αρ. πρωτ. 8223/18-012019/Δ7, σχετικά με τους πίνακες προγραμμάτων και δικτύων, σας διαβιβάζουμε τις παρακάτω διορθώσεις/συμπληρώσεις:

– Όσον αφορά στο ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης, τα προγράμματα «Ταξίδι στην ενδοχώρα του λιγνίτη», «Ταξίδι στη χώρα των λιμνών» και «Περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές στη γη της Φλώρινας» αναφέρονται εκ παραδρομής ως μονοήμερα, ενώ είναι διήμερα.

– Όσον αφορά στο ΚΠΕ Βιστωνίδας, το πρόγραμμα «Αποδράσεις στη φύση – orienteering» (τελευταίο στον πίνακα των προγραμμάτων του ΚΠΕ), αναφέρεται εκ παραδρομής ως μονοήμερο, ενώ είναι διήμερο ή τριήμερο (ανάλογα με την έδρα του σχολείου).

– Όσον αφορά στο ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας «Άνθρωποι και Περιβάλλον στην Κλειτορία», αναφέρεται εκ παραδρομής ως μονοήμερο, ενώ είναι διήμερο.

– Όσον αφορά στο ΚΠΕ Νάουσας, προστίθεται το πρόγραμμα «Αειφορική διαχείριση της Γης» (τριήμερο πρόγραμμα) για Στ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ . Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 45.

– Όσον αφορά στο Κ.Π.Ε. Καστοριάς, προστίθενται τα δύο εθνικά δίκτυα που συντονίζει «ΛΙΜΝΕΣ: ΠΗΓΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» και «ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ: ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

– Όσον αφορά στο ΚΠΕ Παρανεστίου, προστίθενται οι μέγιστοι αριθμοί συμμετεχόντων μαθητών στα προγράμματα, που εκ παραδρομής δεν είχαν συμπεριληφθεί:
«Ελάτε να γνωρίσουμε την Ρίτσα την Αρκουδίτσα και τα άλλα ζώα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης» (20), «Ο κόσμος των φυτών και των ζώων της Παρανέστιας Γης» (30), «Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό μονοπάτι» (30), «Από τη ζωή των μελισσών» (20), «Ορθή διαχείριση απορριμμάτων» (25), «Ενέργεια του νερού» (30), «Σκασιαρχείο στη φύση» (20), «Μύηση στα βότανα της Παρανέστιας Γης» (30)

– Όσον αφορά στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας, διευκρινίζεται ότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών στα προγράμματα είναι 28.

Τέλος, το ΚΠΕ Πραμάντων, αναγράφεται στον πίνακα προγραμμάτων εκ παραδρομής ως ΚΠΕ Κόνιτσας Πραμάντων, ενώ το ΚΠΕ Πραμάντων λειτουργεί αυτόνομο από τον Ιούνιο του 2015.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Διακοπή εκπαιδευτικών επισκέψεων και δράσεων στα ΚΠΕ της χώρας ενόψει εκλογών 2019

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *