ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευρυμένο διάλειμμα στα σχολεία: Νέα πρόταση για να βρεθεί χρόνος για τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το

σχολεία

Διευρυμένο Διάλειμμα στα σχολεία. Αυτό έδωσε περισσότερες ευκαιρίες διαβούλευσης των εκπαιδευτικών σε επίκαιρα ζητήματα του σχολείου και βοήθησε στη συνεργασία μαθητών και διεύθυνσης.

Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία ψάχνουν να βρουν χρόνο για να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις  που προβλέπονται στους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις τις τελευταίας διετίας. Μέντορες, Ενδοσχολικοί Συντονιστές, Ομάδες δράσεις για αυτοαξιολόγηση, ενδοσχολικές επιμορφώσεις, παιδαγωγικές συναντήσεις, σχολικά συμβούλια, είναι ενδεικτικά κάποια  από τα νέα καθήκοντά τους που απαιτούν συναντήσεις και συνεργασίες. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι οι υπεύθυνοι σχεδιασμού αυτών των αλλαγών θεωρούν ότι αυτά μπορούν να γίνουν στα σχολεία, γιατί όπως λένε υπάρχει χρόνος (δείτε εδώ), ενώ εκπαιδευτικοί, Διευθυντές Σχολείων και Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου λένε ότι χρόνος δεν υπάρχει για να γίνουν αυτά.

Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Π.Ε., κ. Τηλέμαχος Κουντούρης,  τόνισε ότι: “Ζητάνε 100 συνεδριάσεις και εμείς δεν έχουμε χρόνο να συνεδριάσουμε” , “Το υπουργείο να διαλέξει: Μία ημέρα τον μήνα για συνεδριάσεις ή υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς” Δείτε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη 

Διευρυμένο διάλειμμα στα σχολεία  για τις συναντήσεις των εκπαιδευτικών

Σε πρόσφατη έκθεσή τους, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, καταγράφοντας  σε διάφορα σημεία της, το πρόβλημα της έλλειψης χρόνου στα σχολεία για τις συναντήσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων των εκπαιδευτικών, αποτυπώνουν μια ενδιαφέρουσα πρακτική (πιθανά από σχολείο) για να εξευρεθεί ο απαιτούμενος χρόνος, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι χρειάζεται η περαιτέρω τεκμηρίωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Το σχετικό απόσπασμα από  την έκθεση του ΠΕΚΕΣ Κρήτης

“Ενδιαφέρουσα πρακτική: Διευρυμένο διάλειμμα: Με την εφαρμογή καινοτομίας «δημιουργίας χρόνου» και αξιοποιώντας τα διαλείμματα και μέρος του χρόνου μαθημάτων δημιουργήθηκε Διευρυμένο Διάλειμμα (ΔΔ). Αυτό έδωσε περισσότερες ευκαιρίες διαβούλευσης των εκπαιδευτικών σε επίκαιρα ζητήματα του σχολείου και βοήθησε στη συνεργασία μαθητών και διεύθυνσης.
Πρόταση: Περαιτέρω τεκμηρίωση της παραπάνω πρακτικής και ενδεχόμενη διάχυσή της ως καλή πρακτική”

Δείτε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: Δεν θα αλλάξουν στη μέση της σχολικής χρονιάς

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Μέντορες και ενδοσχολικοί συντονιστές – Πάνω από 70 τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.
freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …