ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Πανικός σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τα ΠΥΜ – Αναγκαία η παράταση

Διάδωσέ το

επιλογή διευθυντών σχολείων

Υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων: Σε αδιέξοδο βρίσκονται Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με την έκδοση των πιστοποιητικών υπηρεσιακών μεταβολών των υποψήφιων διευθυντών σχολείων μετά την απεργία – αποχή των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτές.

Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων είναι έως τις 28 Δεκεμβρίου. Λόγω των αργιών και γιορτών που μεσολαβούν, οι εννιά  εργάσιμες ημέρες δεν  είναι αρκετές για να εκδοθούν τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών από τις Διευθύνσεις. Στην ουσία δεν μιλάμε για εννιά εργάσιμες ημέρες αλλά πολύ λιγότερες γιατί ο ενδιαφερόμενος αν παραλάβει το πιστοποιητικό τελευταίες ημέρες, πριν την προθεσμία λήξης των αιτήσεων, δεν θα μπορέσει να συμπληρώσει στην πλατφόρμα με προσοχή και χωρίς λάθη τα στοιχεία του πιστοποιητικού.

Μεγάλες  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν μερικές εκατοντάδες αιτήσεων για έκδοση πιστοποιητικών και επικρατεί λίγο πολύ  κατάσταση πανικού, σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνει το fresh-education.gr  Η δουλειά δεν πρόκειται να βγει με τα σημερινά δεδομένα και πρέπει να δοθεί παράταση  στην προθεσμία στους υποψήφιους διευθυντές σχολείων για μετά τις διακοπές των γιορτών .

Πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών, μια δύσκολη δουλειά

Η έκδοση ενός πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Για ένα μόνο πιστοποιητικό μπορεί να ασχοληθεί ένας υπάλληλος  3 με 4 ώρες. Δεν πρέπει να γίνει κανένα λάθος. Πρέπει να διαβαστούν όλες οι βεβαιώσεις αδειών  που μπορεί να έχει πάρει ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια της εργασιακής του διαδρομής. Δείτε στο τέλος και τη σημερινή εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ Αλ.Κόπτσης και γιατί πρέπει να ελέγχονται όλες οι άδειες στους προσωπικούς  φακέλους. Για παράδειγμα για έναν υποψήφιο με 20 χρόνια υπηρεσίας πρέπει να  ψαχθούν όλες οι άδειες στον φάκελό του που δε θα είναι και λίγες, δύο να πήρε κάθε χρόνο, σύνολο σαράντα βεβαιώσεις. Να αποτυπωθούν όλες οι τοποθετήσεις σε διάφορα σχολεία, ο χρόνος που ήταν σε αυτά και άλλα πολλά.

Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν μείνει μόνο με τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν και την εμπειρία στο κομμάτι αυτό της δουλειάς. Δεν θα είναι περίεργο,  Διευθυντές Εκπαίδευσης να αρχίσουν και αυτοί να φτιάχνουν πιστοποιητικά μήπως και προλάβουν τις ασφυκτικές ημερομηνίες που έθεσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η παράταση της προθεσμίας λίγο μετά  την 10η Ιανουαρίου 2023 φαίνεται να είναι μονόδρομος για να πραγματοποηθεί η διαδικασία χωρίς πίεση και  λάθη. Άλλωστε η τρέχουσα προθεσμία δεν θα επιταχύνει τη διαδικασία εφόσον μετά από αυτή ακολουθούν οι  πολλές αργίες των γιορτών

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που  αντιγράφουν από το freshΤο πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του χωρίς αντιγραφές.

Οι σημερινές οδηγίες Κόπτση για άδειες στα ΠΥΜ για υποψήφιους Διευθυντές Σχολείων

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ στο χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων προσμετρώνται και τα διαστήματα βραχυχρόνιας απουσίας του εκπαιδευτικού από τα διδακτικά του καθήκοντα, ως ακολούθως:

– Οι κανονικές άδειες του άρθρου 48, οι ειδικές άδειες του άρθρου 50, οι γονικές άδειες της παρ. 6 του άρθρου 53, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες της παρ. 2 του άρθρου 55, οι άδειες μικρής χρονικής διάρκειας του άρθρου 59 και οι άδειες εξετάσεων του άρθρου 60 του υπαλληλικού κώδικα (κυρωτικός ν. Ν. 3528/2007 Φ.Ε.Κ.26 τ.Α΄, 9-2-2007), και των άρθρων 2 και 5 του ν.4210/2013 (ΦΕΚ 128 Α).

– οι βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 17 &18 του ν.1264/1982 ( ΦΕΚ 79 Α΄), του άρθρου 6 του ν. 2224/1994 ( ΦΕΚ 112 Α΄) και του άρθρου 11 του ν. 2336/1995 ( ΦΕΚ 189 Α΄).

– οι άδειες αιρετών Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 93 παρ. 5, και 182 παρ.2,3 & 4 εφόσον χορηγούνται τμηματικά, του άρθρου 183 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’) και του άρθρου 7 παρ. 1 και 3 του ν.4071/2012 (ΦΕΚ 85/Α ),

– οι άδειες για συμμετοχή σε εθνικούς αγώνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 665/1977 ( ΦΕΚ 225 Α΄).

freshedu

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση σχολείων: Παράταση στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

Υπουργείο Παιδείας: Πώς μπορούν να μπαίνουν συνεργεία στα σχολεία και να κάνουν εργασίες

Υπουργείο  Παιδείας – Ειδική προκήρυξη: Σε ποια σχολεία θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών

Διευθυντές σχολείων: Υπολογίστε τα μόρια σας για τις κρίσεις (Πίνακας)

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …