ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Ενδεικτικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής σχολείου

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων: Ενδεικτικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής σχολείων δημοσίευσε η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής:

Ενδεικτικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής

Του …..ου Δημοτικού Σχολείου ………

Στον/Στην ……………. και στο γραφείο του …..ου Δημοτικού Σχολείου …………………… σήμερα   /    /2023 και ώρα ………. συνήλθαμε οι:  1) ……………………… και 2) …………………………… και προβήκαμε, ο μεν πρώτος/η  στην παράδοση, ο δε δεύτερος/η  στην παραλαβή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ….ου Δημοτικού Σχολείου ………………

Η παράδοση και η παραλαβή έγινε με βάση τα βιβλία κινητής και ακίνητης περιουσίας του Σχολείου και κατόπιν σχολαστικού ελέγχου, ως εξής:

  1. Βιβλίο Μητρώου & Προόδου, Βιβλίο Πιστοποιητικών Σπουδής, Βιβλίο Πρωτοκόλλου, Βιβλίο Εμπιστευτικού Πρωτοκόλλου, Ημερολόγιο Σχολικής Ζωής, Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων, Βιβλίο Πράξεων Διευθυντή/Διευθύντριας, Βιβλίο Βιβλιοθήκης, Βιβλίο εποπτικών μέσων διδασκαλίας & υλικού. 
  2. Τα βιβλία Αρχείου του Σχολείου.
  3. Όλα τα καταχωρημένα στο βιβλίο κινητής περιουσίας της Σχολικής Επιτροπής και στις πλατφόρμες myschool και inventory.
  4. Έπιπλα και σκεύη, όπως αναγράφονται στις αντίστοιχες σελίδες στο Βιβλίου Υλικού του Σχολείου.
  5. Εποπτικά μέσα διδασκαλίας, όπως αναγράφονται στο Βιβλίου Υλικού του Σχολείου.
  6. Όργανα Γυμναστικής, όπως αναγράφονται στο Βιβλίου Υλικού.
  7. Τον οικονομικό απολογισμό
  1. Κλειδάριθμοι λειτουργίας των διαδικασιών του σχολείου (υπολογιστών, myschool, αλληλογραφίας, s-management, inventory, συναγερμού κ.α.)
  2. Τη στρογγυλή σφραγίδα του σχολείου.
  3. Τα κλειδιά πρόσβασης στους χώρους του σχολείου.

Το Πρωτόκολλο αυτό συντάσσεται σε 4 αντίγραφα, προκειμένου  να πάρουν από ένα ο/η  παραδώσας/παραδώσασα και ο/η  παραλαβών/παραλαβούσα, ένα να σταλεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ένα να παραμείνει στο Αρχείο του Σχολείου.

Υπογράφεται δε, όπως ακολουθεί.

        Ο/Η  ΠΑΡΑΔΩΣΑΣ/ΠΑΡΑΔΩΣΑΣΑ                                      Ο/Η   ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ /ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΣΑ

Δείτε εδώ το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής σχολείων

Διευθυντές σχολείων: Πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία στα σχολεία (ΦΕΚ)

Στο (ΦΕΚ 91/13-4-2023) προβλέπεται ο χρόνος ανάληψης υπηρεσίας από τους νέους Διευθυντές Σχολείων:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Εντός των 3 τελευταίων εργάσιμων ημερών του ίδιου διδακτικού έτους για τους Διευθυντές Σχολείων της πρωτοβάθμιας και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου μετά από τη λήξη του ίδιου διδακτικού έτους για τους Διευθυντές Σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η διάταξη έχει ως εξής:

Άρθρο 100
Ρυθμίσεις σχετικές με τις τοποθετήσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων και με την ανάληψη υπηρεσίας στελεχών της εκπαίδευσης – Τροποποίηση περ. ε) παρ. 3 άρθρου 39 και παρ. 1 άρθρου 42 ν. 4823/2021

  Στην παρ. 1 του άρθρου 42 του ν. 4823/2021, περί του καθορισμού της έναρξης και της διάρκειας της θητείας των στελεχών της εκπαίδευσης, προστίθεται τέταρτο εδάφιο και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Η επιλογή και τοποθέτηση των στελεχών της εκπαίδευσης γίνεται για τετραετή θητεία, η οποία ξεκινά με την τοποθέτησή τους και λήγει την 31η Ιουλίου του τέταρτου έτους που ακολουθεί την επιλογή, με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 44 και της παρ. 6 του άρθρου 60. Η επιλογή και η τοποθέτηση στις κενούμενες θέσεις γίνονται για το υπόλοιπο της θητείας. Όσοι τοποθετούνται σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά από τη λήξη της θητείας τους, μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών. Τα νέα στελέχη της εκπαίδευσης των περ. στ) έως και κβ) της παρ. 2 και των περ. δ) έως και ιε) της παρ. 3 του άρθρου 30, τα οποία επιλέγονται σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ και τοποθετούνται το τελευταίο τρίμηνο πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους αναλόγως της βαθμίδας εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν, αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός των τριών (3) τελευταίων εργάσιμων ημερών του ίδιου διδακτικού έτους όσον αφορά στα στελέχη που ανήκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου μετά από τη λήξη του ίδιου διδακτικού έτους όσον αφορά στα στελέχη που ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.»

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …