ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διάβασμα στο σχολείο: Τέλος η “ανεστραμμένη τάξη” – ολοήμερο έως 18.00

Διάδωσέ το

 

Νέα διδακτική μέθοδος θα εφαρμοστεί στα σχολεία από το ερχόμενο φθινόπωρο. Φαίνεται ότι, παρά τις πρόσφατες παιδαγωγικές εξαγγελίες σύσσωμης της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ,  η “ανεστραμμένη τάξη” δεν έχει μέλλον και έρχεται το διάβασμα στο σχολείο αποκλειστικά, έτσι ώστε οι μαθητές να  έχουν χρόνο για παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες και οι γονείς να είναι ήσυχοι αφού θα έχουν διαβασμένα τα παιδιά τους.

“Θα ολοκληρώνεται  η μελέτη των μαθημάτων από τους  μαθητές στο σχολείο”, υποσχέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στις βασικές πτυχές των αλλαγών στο νέο ολοήμερο σχολείο με επέκταση ωραρίου μέχρι τις 17:30 από τον προσεχή Σεπτέμβριο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε συνέδριο για το δημογραφικό ζήτημα, όπου νωρίτερα  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αποκαλύψει το κυβερνητικό σχέδιο για την επέκταση του ωραρίου σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία, τόνισε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο προβλέπεται να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του νέου προγράμματος.

Η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως:

  1. Σε πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει η επέκταση του ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού ως τις 17.30 (από τις 16:00 που είναι μέχρι σήμερα),  από το προσεχή Σεπτέμβριο του 2022.
  2. Στόχος είναι να επεκταθεί έως τις 18.00 το Πρόγραμμα που βρίσκεται υπό διαμόρφωση.
  3. Θα αφορά σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας χωρίς προαπαιτούμενα.
  4. Προς διευκόλυνση των εργαζομένων γονέων θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου και θα υπάρξει έμφαση στα εικαστικά, τη μουσική, τις τέχνες γενικότερα, ενώ θα ολοκληρώνεται και η μελέτη των μαθημάτων από τους  μαθητές. Έτσι θα εξοικονομείται χρόνος για παιχνίδι και διάδραση με την οικογένεια.

Η εφαρμογή του μέτρου αρχικά θα πραγματοποιηθεί στο 50% των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που ήδη λειτουργούν ως ολοήμερα, δηλαδή σε 5.000 τμήματα σε όλη τη χώρα.

—————————————————-

Από ότι φαίνεται τελικά η μέθοδος της ανεστραμμένης τάξης  που η υπουργός και υφυπουργός Παιδείας είχαν προαναγγείλει, ότι θα εφαρμοζόταν με την παρακολούθηση της  παράδοσης του μαθήματος μέσω ψηφιακού υλικού και video το απόγευμα στο σπίτι, χάνει έδαφος χωρίς καν να προλάβει εφαρμοστεί.

Τι είχαν πει υπουργός και υφυπουργός για την ανεστραμμένη  τάξη

Κεραμέως: Έρχεται η μέθοδος της ανεστραμμένης τάξης στα σχολεία

Για την εφαρμογή της μεθόδου «ανεστραμμένης τάξης» στα σχολεία είχε εισηγηθεί η Υπουργός Παιδείας σε Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού στην παρουσίαση του νομοσχεδίου   για την Αναβάθμιση του Σχολείου και την Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών

Ζ. Μακρή: Η ανεστραμμένη τάξη συγκαταλέγεται στις τομές που εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία

Από την άλλη η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή έχει διαμηνύσει (εδώ) ότι “Η ανεστραμμένη τάξη συγκαταλέγεται στις τομές που εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία” κατά τη διάρκεια Επιστημονικής Ημερίδας. Όπως είχε ενημερώσει η υφυπουργός “ο μαθητής παρακολουθεί την παράδοση από το σπίτι μέσω ψηφιακού υλικού και κυρίως μέσω video, και κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην αίθουσα διδασκαλίας, διεκπεραιώνει μαθησιακές δραστηριότητες ερευνητικού και εποικοδομητικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό και τους συμμαθητές του”

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΡ-Ολοήμερο Σχολείο: «Πώς τη λένε τη μαμά σου;» «Κυρία!»

Δεν θα προλάβει η Κεραμέως να αξιολογήσει τους εκπαιδευτικούς

 freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *