ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζ. Μακρή: Η ανεστραμμένη τάξη συγκαταλέγεται στις τομές που εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία

Διάδωσέ το

Επιστημονική Ημερίδα για την “ανεστραμμένη τάξη” διοργάνωσε το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να παρουσιάσει αυτό το εναλλακτικό μοντέλο διδασκαλίας και μάθησης,  το οποίο στηρίζεται στην αντιστροφή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης δομής ενός μαθήματος.

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Mακρή συμμετείχε στην ημερίδα απευθύνοντας  χαιρετισμό. Η υφυπουργός  σημείωσε ότι η ανεστραμμένη Τάξη   είναι μία από τις τομές που εισάγει στην εκπαιδευτική διαδικασία το Υπουργείο Παιδείας και παρουσίασε τη συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας.

Ανεστραμμένη Τάξη: Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας για τη νέα μέθοδο διδασκαλίας

“Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την “Αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών”, προτείναμε καινοτόμες μεταρρυθμίσεις και μέσα σε αυτές τις προτάσεις είναι και μία νέα προσέγγιση εκπαιδευτικού σχεδιασμού, ένα νέο διδακτικό μοντέλο διδασκαλίας που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μαθήματα,  όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Στο πλαίσιο της μεθοδολογίας της ανεστραμμένης τάξης, η πρακτική της παράδοσης μέσω της διάλεξης στη σχολική τάξη και η διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων της μελέτης και της εμβάθυνσης στα διδακτικά περιεχόμενα που έχει  ο μαθητής στο σπίτι, αντιστρέφονται. Ο μαθητής αντί να παρακολουθεί την παράδοση του μαθήματος στην τάξη και να αναλαμβάνει εργασία για το σπίτι, παρακολουθεί την παράδοση από το σπίτι μέσω ψηφιακού υλικού και κυρίω μέσω video, και κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην αίθουσα διδασκαλίας, διεκπεραιώνει μαθησιακές δραστηριότητες ερευνητικού και εποικοδομητικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό και τους συμμαθητές του”

Η ανεστραμμένη τάξη συγκαταλέγεται στις τομές που εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία

“Η ανεστραμμένη τάξη συγκαταλέγεται στις τομές που εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως είναι το πολλαπλό βιβλίο, η αποκέντρωση της έγκρισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των ερευνών και της πρακτικής άσκησης, η αξιολόγηση των μαθητών με καινοτόμες μεθόδους”

Απομακρυνόσατε από το μοντέλο της στείρας αποστήθισης

“Έχουμε σαφή προσανατολισμό στις παγκόσμιες καινοτόμες παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές πρακτικές. Μιλάμε για έναν νέο τρόπο μάθησης που χρησιμοποιεί νέα εργαλεία για το πώς μεταφέρεται η γνώση, πώς εμπλέκομαι τους ίδιους τους μαθητές σε άλλους τρόπους συμμετοχής μέσα στην τάξη. Απομακρυνόσατε από το μοντέλο της στείρας αποστήθισης, ενισχύουμε την κριτική σκέψη των μαθητών και την προώθηση της ερευνητικής σκέψης”

Ακούστε παρακάτω τον χαιρετισμό της Υφυπουργού  Παιδείας

 

Διαβάστε επίσης:

Άδεια ανατροφής: Nα δικαιωθούν αναδρομικά οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που ζημιώθηκαν

Εγκύκλιος: Επιλογή μελών Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Ε.ΠΕ.Α και Υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *