ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ: Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαδικασία επιλογής στελεχών

Διάδωσέ το

Η διαδικασία της επιλογής νέων στελεχών στην εκπαίδευση ξεκινά επίσημα τις επόμενες ημέρες

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ημέρες την υπουργική απόφαση στην οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες και θα εξειδικεύονται οι διαδικασίες για την κρίση των νέων στελεχών εκπαίδευσης. Διευθυντές Εκπαίδευσης και  Σύμβουλοι Εκπαίδευσης θα προηγηθούν στην επιλογή στελεχών.

Όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρος Κοπτσής, η διαδικασία της επιλογής νέων στελεχών στην εκπαίδευση ξεκινά επίσημα τις επόμενες ημέρες με την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα γίνουν η προκήρυξη και οι αντίστοιχες αιτήσεις. Θα ακολουθήσουν η συγκρότηση των αρμόδιων συμβουλίων, όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς και οι πιθανές ενστάσεις και η τελική επιλογή των νέων στελεχών.

Ήδη  από τις 10/11/2021 έχει δημοσιευτεί  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντοςγια να υποβάλουν σχετική δήλωση εντός είκοσι (20) ημερών,  μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ή ομότιμοι καθηγητές για  να στελεχώσουν τα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης τα οποία θα επιλέξουν τους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Αρχές του 2022 σε εφαρμογή και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  

Στις αρχές του 2022 – και σε κάθε περίπτωση πριν από την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς- θα προχωρήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με κλίμακα τεσσάρων βαθμών ως προς το έργο τους («εξαιρετικό», «πολύ καλό», «ικανοποιητικό», «μη ικανοποιητικό») και με τρία πεδία αξιολόγησης:

Πρώτον, τη γενική και ειδική διδακτική (ανά τετραετία) από τον σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης / Ειδικότητας.

Δεύτερον, το παιδαγωγικό κλίμα και τη διαχείριση της τάξης (ανά τετραετία) από τον διευθυντή.

Τρίτον, την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια του εκπαιδευτικού (ανά διετία) από κοινού από τον σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης και τον διευθυντή.

Διαβάστε επίσης:

Υποψήφια Στελέχη – Τίτλοι της αλλοδαπής: Προφορική εξέταση για τη γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία αποκτήθηκαν

Νέο σεμινάριo από το ΙΕΠ: Εγγραφές από Δευτέρα 13-12-2021

Στελέχη εκπαίδευσης: Τι αλλάζει στα κριτήρια επιλογής τους και πότε θα κρίνονται ανεπαρκή

 

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *