ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους πυρόπληκτους μαθητές-εκπαιδευτικούς  γονείς της Βόρειας Εύβοιας 

Διάδωσέ το

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

 

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους πυρόπληκτους μαθητές-εκπαιδευτικούς  γονείς της Βόρειας Εύβοιας 

Τις τελευταίες ημέρες η Π.Ε. Εύβοιας βίωσε μια πρωτόγνωρη καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τοπική τουλάχιστον κοινωνία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια να συνδράμει με κάθε τρόπο τις πληγείσες περιοχές στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της σε συνεργασία με το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Εύβοιας, δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται τόσο οι μαθητές και οι οικογένειές τους όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι με εισήγησή μας, σε συνεννόηση και άμεση ανταπόκριση του ΥΠΑΙΘ, από 1ης Σεπτεμβρίου 2021 όλες οι σχολικές μονάδες των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας θα στελεχωθούν με Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ. αποτελούμενες από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό), ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει και να διεξαχθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Παράλληλα, τόσο η ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας όσο και όλες οι Περιφερειακές της Δομές (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., ΚΠΕ), ήδη επεξεργάζονται κατάλληλες προτάσεις και μέτρα, ώστε κάθε σχολική μονάδα, κάθε μαθητής/εκπαιδευτικός/γονέας να έχει την βέλτιστη πολυεπίπεδη υποστήριξη, τόσο στον γνωστικό, όσο και στον ψυχοκοινωνικό τομέα. 

 

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08:00 π.μ. μέχρι 18:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2221041345. 

Η Περιφερειακή Διευθύντρια  

Δρ. Ελένη Μπενιάτα 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *