ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από 70 μέχρι 200 ευρώ τα πόθεν έσχες των Διευθυντών Σχολείων

Διάδωσέ το

www.fresh-education.gr

Σήμερα Τρίτη τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για τις οποίες υπόχρεοι είναι και πολλοί Διευθυντές σχολικών μονάδων σε διάφορους Δήμους της χώρας είτε ως μέλη σχολικών επιτροπών είτε ως διαχειριστές τραπεζικών λογαριασμών.

Η αντιμετώπιση τελικά δεν ήταν ίδια για όλους τους Διευθυντές Σχολείων.

Το www.fresh-education.gr ήδη έχει ενημερώσει  ότι ποτέ δεν υπήρξε συνολική απόφαση που  να απαλλάσσει όλους τους διευθυντές σχολικών μονάδων από την υποχρέωση υποβολής ΔΠΚ και ΔΟΣ, παρά το  έγγραφο της Γ΄ Οικονομικής Υπηρεσίας που διακινήθηκε εσωτερικά προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης και άλλες σχετικές ανακοινώσεις.

Τις τελευταίες ημέρες  το fresh-education.gr  δέχτηκε πολλά μηνύματα από διευθυντές και διευθύντριες σχολείων που αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε λογιστές και να πληρώσουν  από 70 μέχρι και 200 ευρώ,  για να κάνουν τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης όπως  αναφέρουν και αντιμετωπίστηκαν σαν να είναι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ ελέγχονται από τις Σχολικές Επιτροπές κάθε χρόνο.

Από αύριο  1η Μαΐου 2019  η υποβολή ΔΠΚ θα επιτρέπεται με την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου (από 100 ευρώ έως 800 ευρώ ), ενώ η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης επιφέρει και ποινικές κυρώσεις. Με την εμπρόθεσμη οριστικοποίηση των δηλώσεων τους (30 Απριλίου 2019), οι υπόχρεοι αποφεύγουν το παράβολο και εξασφαλίζουν δικαίωμα τροποποίησης αυτών, εφόσον το επιθυμούν, μέχρι την 30ή Μαΐου 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  "Φρένο" στο νέο ωράριο και τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *