ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Τα ΠΕΚΕΣ και καταργούνται και συνεχίζουν να λειτουργούν!

Διάδωσέ το

Λίγο πριν από το τέλος της τετραετίας η υπουργός Παιδείας αποφάσισε να ξεκινήσει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η έναρξη της διαδικασίας όμως είχε πολλά εμπόδια λόγω καθυστερήσεων στην επιλογή στελεχών. Για παράδειγμα πώς θα αναλάβουν υπηρεσία οι Σύμβουλοι εκπαίδευσης για να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς, εφόσον υπάρχουν ακόμη τα ΠΕΚΕΣ και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου;

Η πρωτότυπη λύση δόθηκε στο άρθρο 57 του ν. 5014/2023 στον οποίο ενσωματώθηκε η τροπολογία για την επίσπευση της διαδικασίας αξιολόγησης, που ορίζει τα εξής:

Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού τα οποία καταργούνται σύμφωνα με  την παρ.  1 του άρθρου 233 του ν. 4823/2021, συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με τον ν. 4547/2018 έως την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων  Εκπαίδευσης, των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης  και των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης. Μετά θα έρθει διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας για την παύση λειτουργίας τους!

Με απλά λόγια ενώ καταργούνται με τον έναν νόμο (4823/2021) , με τον άλλο νόμο (4547/2018)  αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν! Και όλα αυτά προβλέπονται σε έναν άλλο νόμο, ενός άλλου Υπουργείου τον ν. 5014/2023.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο 57 “Μεταβατικές διατάξεις για τις δομές και τα  στελέχη της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Τροποποίηση άρθρου 231 ν. 4823/2021”

«1. Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), τα οποία καταργούνται σύμφωνα με  την παρ.  1 του άρθρου 233, συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με τον ν. 4547/2018  (Α’ 102), όπως ίσχυε μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, έως την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων  Εκπαίδευσης, των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης  και των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης. Για την παύση της λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην  Εφημερίδα στις Κυβερνήσεως”

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο. Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πρώτα επιμόρφωση Συμβούλων και μετά ανοίγει η πλατφόρμα

ΦΕΚ: Δημοσιεύτηκε ο νόμος με τις διατάξεις για αξιολόγηση, ΠΕΚΕΣ, στελέχη εκπαίδευσης, πρότυπα σχολεία

Σύμβουλοι εκπαίδευσης – αξιολόγηση: Άμεση προσέλευση στα σχολεία και επαφή με τους εκπαιδευτικούς

Αξιολόγηση -τροπολογία: Ποιο νέο στέλεχος εκπαίδευσης θα προτείνει εκπαιδευτικούς για να αξιολογηθούν

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …