ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύμβουλοι εκπαίδευσης – αξιολόγηση: Άμεση προσέλευση στα σχολεία και επαφή με τους εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

Σύμβουλοι εκπαίδευσης: “Η άσκηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους συνεπάγεται την άμεση προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες περιοχής αρμοδιότητάς τους,  προσέγγιση και επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς, καθοδήγηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου”, αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της πρόσφατης τροπολογίας της υπουργού Παιδείας για να επιταχύνει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σύμβουλοι εκπαίδευσης – ανάληψη καθηκόντων: Αναλυτικά τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση 

Η ανάγκη ταχύτερης δυνατής υλοποίησης των στόχων για αναβάθμιση ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου επιβάλλει την τοποθέτηση και ανάληψη καθηκόντων των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των οποίων ολοκληρώνεται η  διαδικασία επιλογής. Η άσκηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους συνεπάγεται την άμεση προσέλευσή τους στις σχολικές περιοχής αρμοδιότητάς τους, προσέγγιση και επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς, καθοδήγηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και τελικώς μέγιστη δυνατή απόδοση βελτιωμένου και ποιοτικά αξιόλογου εκπαιδευτικού έργου.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιδιώκεται ρύθμιση εισόδου των νεοεπιλεγέντων Συμβούλων Εκπαίδευσης στην ενεργό υπηρεσία και δράση, χωρίς ωστόσο να θίγεται το μεταβατικό στάδιο, το οποίο πρέπει να διέλθει η διαδικασία αντικατάστασης των υφιστάμενων θεσμών και στελεχών εκπαίδευσης από τους νέους θεσμούς και τα στελέχη που προβλέπονται στο ν. 4823/2021 (Α’136) και επιλέγονται τις διατάξεις του και ειδικότερα:

Η ανάληψη υπηρεσίας των Συμβούλων Εκπαίδευσης σχετίζεται πλέον με την παύση της λειτουργίας των Περιψερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) αλλά προβλέπεται τοποθέτηση και ανάληψη της υπηρεσίας τους, καθώς και σταδιακή υπεισέλευσή τους στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού ‘Εργου στα ΠΕ.Κ.Ε.Σ., κατά μεταβατικό χρονικό διάστημα έως παύση λειτουργίας των Κέντρων αυτών.

Αντίστοιχα, η παύση λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. καθίσταται ανεξάρτητη σε σχέση με τη λήξη θητείας ή την παύση άσκησης των καθηκόντων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού ‘Εργου, οι οποίοι αντικαθίστανται σταδιακά από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ανάλογα χρόνο ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών επιλογής.

Οι Οργανωτικοί Συντονιστές των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους έως τοποθέτηση των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας Εκπαίδευσης, με εξαίρεση την περίπτωση που τοποθετούνται και αναλαμβάνουν υπηρεσία οι επιλεγέντες Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.

Μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση των Περιφερειακών Εποπτών και των Εποπτών Ποιότητας Εκπαίδευσης, ευθύνη του προγραμματισμού των αξιολογήσεων έχει Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση -τροπολογία: Ποιο νέο στέλεχος εκπαίδευσης θα προτείνει εκπαιδευτικούς για να αξιολογηθούν

Εκπαιδευτικοί: Αιτία πολέμου οι διαδικασίες – εξπρές για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …