ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση σχολείων: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες – Τι έχει αλλάξει

Διάδωσέ το

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ οι βαθμολογίες με την αξιολόγηση των σχολείων από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της εξωτερικής αξιολόγησης 2022-2023.

Αυτό που φαίνεται  ότι έχει αλλάξει είναι ότι  στην πλατφόρμα δεν υπάρχει δυνατότητα για κατέβασμα της συνοπτικής έκθεσης εξωτερικής αξιολόγησης. Μόνο για την πλήρη μορφή της έκθεσης , με τις βαθμολογίες, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Έτσι τα σχολεία δεν μπορούν να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους την συνοπτική έκθεση  όπως ορίζεται από τον νόμο. Πολλά σχολεία όμως, παρά τις οδηγίες, αναρτούν τις εκθέσεις για την αξιολόγηση με την πλήρη μορφή στις οποίες φαίνονται οι βαθμοί, σύμφωνα με το fresh education.gr

Το ΙΕΠ έχει ενημερώσει ότι: “Η συνοπτική δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης σχολικών μονάδων συμβάλλει στη διαφάνεια και ενημέρωση του κοινού σχετικά με το έργο των σχολείων. Το μέρος που δημοσιεύεται ΔΕΝ περιλαμβάνει κλίμακες αποτίμησης για συγκεκριμένα σχολεία”

Αξιολόγηση: Γραφειοκρατικό το πλαίσιο

Από τις εκθέσεις εσωτερικής αξιολόγησης που έχουν καταθέσει τα σχολεία προκύπτει ότι το πλαίσιο είναι πολύ γραφειοκρατικό και απασχολεί αρκετά εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Στόχος είναι να γίνει απλούστερη, πιο γρήγορη και πιο ανατροφοδοτική προς τα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το επιτελείο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζει αλλαγές  και το βασικό εύρημα από τις έως τώρα εκθέσεις είναι ότι το πλαίσιο της αξιολόγησης είναι γραφειοκρατικό ως προς τα πεδία ελέγχου και τη διαδικασία.

Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες σχεδιάζεται η αυτοαξιολόγηση να μετατραπεί σε διετή από ετήσια. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στα σχολεία να ανατροφοδοτούνται από τις παρατηρήσεις των εξωτερικών αξιολογητών.

Το fresh -education έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν και σκέψεις για περαιτέρω μείωση των αξόνων εσωτερικής αξιολόγησης που αυτή τη στιγμή είναι εννιά. Ήδη το ΙΕΠ έχει λάβει σχετική έκθεση από Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου.

freshedu

Δείτε επίσης:

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τροποποίηση στην κατανομή των θέσεων επιστημονικής ευθύνης σχολείων

Μήπως οι προσανατολισμοί της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας φανερώνουν ψηφιακή μονολιθικότητα;

Νέες σχολικές μονάδες εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …