ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Από 1/9 η ανάληψη υπηρεσίας

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τοποθέτησής τους από 1η Σεπτεμβρίου και όχι  στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, όπως σχεδιάζεται, γιατί κάτι τέτοιο “θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην  οργάνωση και τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων.

Η καθυστερημένη ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που έγινε και το προηγούμενο σχολικό έτος 2022-2023,  είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα σχολεία. Το fresh education είχε ασχοληθεί με το θέμα και είχε καταγράψει τις ενέργειες που κάνουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί από 1η Σεπτεμβρίου καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία μια δυο ημέρες πριν τον αγιασμό.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

Το φετινό καλοκαίρι συνεχίζει να είναι «καυτό» για την εκπαίδευση, καθώς τα νέα δεδομένα δεν στα σταματούν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες και επιβεβαιώνονται επίσημα από αιρετούς, φαίνεται πως το Υπουργείο έχει ενημερώσει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ότι οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούμε για ανάληψη υπηρεσίας στα σχολεία στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι η απόφαση έγκειται σε δημοσιονομικές αιτίες και συνδέεται με την αύξηση μισθών που αναμένεται από 01/01/2024. Υπενθυμίζουμε πως και πέρυσι οι αναπληρωτές αναλάβαμε 5 και 6 Σεπτεμβρίου, γεγονός που συνέβαλε στην εξοικονόμηση περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ωστόσο, η οικονομική πολιτική δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εφόσον επηρεάζει άμεσα τον οικογενειακό, οικονομικό και προσωπικό μας προγραμματισμό. Επιπροσθέτως, η έλλειψη του πολύτιμου διαθέσιμου χρόνου για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που είναι απαραίτητη για την ομαλή εκκίνηση των σχολείων, θα επιφέρει αρνητικό αντίκτυπο στις παιδαγωγικές μας επιδιώξεις. Τέλος, η τήρηση της ισονομίας μας με τους μόνιμους συναδέλφους προϋποθέτει την ταυτόχρονη ανάληψη καθηκόντων κατά την έναρξη του σχολικού έτους, δηλαδή από 1 Σεπτεμβρίου.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού που θα αντιμετωπίζει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ως ανθρωπομήνες. Καλούμε το Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε όλες και όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρισκόμαστε στα σχολεία μας την 1η Σεπτεμβρίου, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων. Άλλωστε, η επαλήθευση των εν λόγω διαρροών θα αποτελέσει επαναφορά πρακτικών παλαιότερων ετών, αναφορικά με το κομμάτι της αναπλήρωσης, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τον ρόλο και τα δικαιώματά μας.

Δείτε επίσης:

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: Επίλυση Συγκρούσεων και Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο – Διαχείριση Σχολικής Τάξης

ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2023: Oι προσωρινοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση σχολείων κάθε δύο χρόνια με “ψαλίδι” στους άξονες

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …