ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Φρεσκάρισμα στα καθήκοντά τους πριν τις κρίσεις

Διάδωσέ το

επιλογή διευθυντών σχολείων

Σε φρεσκάρισμα των καθηκόντων που θα έχουν οι νέοι διευθυντές σχολείων προχωρά το Υπουργείο Παιδείας πριν από τις κρίσεις που έχει προαναγγείλει. Την ανανέωση καθηκόντων ήδη την έχει πραγματοποιήσει για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, πριν από τις υποψηφιότητες και τις κρίσεις τους, αλλά όμως δεν το έχει κάνει έως τώρα για τους Συμβούλους Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές σχολείων

Η υπουργός Παιδείας, κα Ν. Κεραμέως, τον Ιούλιο του 2021 είχε ενημερώσει από το βήμα της Βουλής ότι θα δρομολογηθούν άμεσα τα νέα καθηκοντολόγια στην εκπαίδευση,  “ήταν χρήσιμες οι επισημάνσεις σας για τα νέα καθηκοντολόγια και συμφωνούμε απόλυτα και θα δρομολογηθούν άμεσα” είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση της Ένωσης Διευθυντών Π.Ε.. Και ο  ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει προεκλογικά ότι η διαδικασία επιλογής για τους Διευθυντές Σχολείων “χρειάζεται σαφέστατη περιγραφή θέσης ευθύνης και προσδιορισμό καθηκόντων”

Από τότε μέχρι σήμερα, μόνο πριν από την πρόσφατη διαδικασία επιλογής  των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης  δημοσιεύτηκε  το καθηκοντολόγιό τους. Για τους υποψήφιους Συμβούλους Εκπαίδευσης των οποίων η διαδικασία επιλογής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και για τους Διευθυντές που θα τρέξει αργά ή γρήγορα, δεν υπάρχουν αναλυτικά καθηκοντολόγια τα οποία  περιγράφουν τα γενικά και ειδικότερα καθήκοντα καθώς και τις αρμοδιότητές τους.

Με λίγα λόγια αυτή τη στιγμή έχουμε υποψήφιους Συμβούλους Εκπαίδευσης που δεν γνωρίζουν τα ακριβή καθήκοντα και αρμοδιότητες της θέσης τους.

Νέα καθηκοντολόγια έχουν δρομολογηθεί και αναμένονται για Συμβούλους Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων σύμφωνα με πληροφορίες του edweek και αναμένονται το προσεχές διάστημα και ενόψει της διαδικασίας επιλογής τους. Δείτε εδώ τις πληροφορίες

Το καθηκοντολόγιο που ίσχυε τις δύο τελευταίες δεκαετίες (ΦΕΚ 1340/2002) έχει καταστεί πλέον ανεπίκαιρο, αφού από τότε μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί νέα καθήκοντα σε στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς με διάφορους νόμους και υπουργικές αποφάσεις.

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση.

Δείτε επίσης:

Επιλογές Διευθυντών σχολείων: Συγκροτήθηκαν τα πρώτα Τοπικά Συμβούλια – Προχωρά η διαδικασία

Μετά από τέσσερα χρόνια θα πάρουν τα μόρια οι μέντορες και οι συντονιστές για διευθυντές σχολείων

 Τι θα συμβεί αν αλλάξουν οι διευθυντές σχολείων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Εκπαιδευτικοί θα κρίνουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για τα προσόντα τους

Διευθυντές σχολείων: Αιτήσεις εκπαιδευτικών για μέλη σε Τοπικά Συμβούλια επιλογής της Κ. Μακεδονίας στη θέση Συντονιστών

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *