ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Ποιοι θα φτιάχνουν τις λίστες των εκπαιδευτικών που θα αξιολογούνται

Διάδωσέ το

 

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι λίστες των εκπαιδευτικών που θα αξιολογούνται κάθε φορά θα υποβάλλονται  στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό  Επόπτη  Ποιότητας της Εκπαίδευσης για έγκριση.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης είναι τα δύο  στελέχη εκπαίδευσης που θα προτείνουν τους εκπαιδευτικούς που θα αξιολογούνται σε ετήσια βάση.

Κάθε χρόνο τα παραπάνω στελέχη θα κάνουν τον ετήσιο προγραμματισμό των αξιολογήσεων των εκπαιδευτικών της περιοχής τους και θα τον υποβάλλουν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό  Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης

Τι σημαίνει αυτό για τον χρονικό ορίζοντα που θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα αρχίσει από το σχολικό έτος 2022-2023 γιατί το επόμενο διάστημα θα έχουμε Συμβούλους Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων, στελέχη που είναι οι αξιολογητές των εκπαιδευτικών. Μάλιστα προετοιμάζεται όπως αποκάλυψε το fresh -education. gr ο σχετικός ηλεκτρονικός φάκελος των εκπαιδευτικών.

Στη διαδικασία όμως πρέπει να συμμετέχουν Διευθυντές Εκπαίδευσης και Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης οι οποίοι κάνουν τον προγραμματισμό για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης όμως δεν έχουν επιλεγεί και ο χρονικός ορίζοντας για να ξεκινήσει η επιλογή τους είναι μακρινός αφού σύμφωνα με την   τροπολογία Κεραμέως είναι από τα τελευταία στελέχη που θα κριθούν και μάλιστα μετά  από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Δείτε τη δημοσίευση του fresh -education.gr: Αναρτήθηκαν οι βαθμοί που έβαλαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου στα σχολεία

Η σειρά επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης σύμφωνα με την τροπολογία είναι:

Παρ. 1 του άρθρου 190 του Ν. 4964/2022 (ΦΕΚ 150/Α/30-7-2022) Η παρ. 4 του άρθρου 232 του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί των μεταβατικών διατάξεων του Κεφαλαίου Β’, τροποποιείται, ως προς τη σειρά προκήρυξης των θέσεων των στελεχών εκπαίδευσης, και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής:

«4. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος:

α) προηγείται η προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και των υπευθύνων τομέων των Ε.Κ.,

β) ακολουθεί η προκήρυξη των θέσεων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και του Προϊσταμένου του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και

γ) έπεται η προκήρυξη των θέσεων των Προϊσταμένων των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Προϊσταμένων των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Κ.Ε.ΠΕ.Α.».

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν. Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση.

Δείτε:

 Αξιολόγηση Κεραμέως: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται κατά προτεραιότητα

Αξιολόγηση σχολείων: Αναρτήθηκαν οι βαθμοί που έβαλαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου στα σχολεία

Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία

Βρείτε τη σελίδα του fresh -education.gr στο facebook freshedu

Φωτογραφία από Melk Hagelslag από το Pixabay

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *