ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος – Ποια στοιχεία θα βάλουν οι εκπαιδευτικοί

Διάδωσέ το

Την τρίτη αλλαγή που έχει σχέση με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία  θα προωθήσει το Υπουργείο Παιδείας τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη ή λίγο μετά.

Για τις αλλαγές αυτές το fresh -education.gr σας ενημέρωσε από τα μέσα Ιουλίου (διαβάστε εδώ τις αλλαγές). Για τις δύο από αυτές ήδη εκδόθηκαν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και ακολουθεί τις επόμενες ημέρες η τρίτη αλλαγή/ ενέργεια από το Υπουργείο Παιδείας που λέγεται “ηλεκτρονικός φάκελος”  και θα χρησιμοποιείται στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει τη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία ο εκπαιδευτικός θα διατηρεί και θα ενημερώνει τον ηλεκτρονικό  φάκελό του και ο οποίος θα περιέχει στοιχεία που θα αφορούν στην επαγγελματική του ανάπτυξη. Η  σχετική εγκύκλιος για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για το τι πρέπει να κάνουν θα αποσταλεί στα σχολεία τις επόμενες ημέρες.

Το fresh-education.gr συγκέντρωσε τα στοιχεία/τεκμήρια που βάζει ο  εκπαιδευτικός ή ο αξιολογητής στον ηλεκτρονικό φάκελο:

Επιμορφωτική εμπειρία του ως επιμορφωτή και επιμορφούμενου

Παιδαγωγική- διδακτική, συγγραφικό έργο,  διδακτικό έργο

Συμμετοχή  σε ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράμματα

Δράσεις σχετικές με την ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου του στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία

Τεκμήρια που είναι σχετικά με το αντικείμενο παρακολούθησης από τον αξιολογητή πριν αξιολογηθεί (έντυπο σχεδιασμού, φύλλα εργασίας, εισηγήσεις, πρωτότυπες εργασίες, θέματα διαγωνισμάτων και εξετάσεων)

Έκθεση αυτοαξιολόγησης που αφορούν στο παιδαγωγικό ή διδακτικό έργο του

Έκθεση με παρατηρήσεις του εκπαιδευτικού, αν υπάρξει διαφωνία σχετικά με την αξιολογική κρίση

Αξιολογικές εκθέσεις (από τους αξιολογητές)

Το άρθρο  72 του ν. 4823/2021 αναφέρει σχετικά για την καταχώριση στοιχείων σε ηλεκτρονικό φάκελο για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

1. Κάθε εκπαιδευτικός ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) δύναται να καταχωρίζει σε ηλεκτρονικό φάκελο, στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του άρθρου 81, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.grΕΨΠ), τεκμήρια σχετικά με την επιμορφωτική εμπειρία του ως επιμορφωτή και επιμορφούμενου, το σχετικό με την παιδαγωγική και τη διδακτική συγγραφικό έργο του, το διδακτικό έργο του, τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράμματα, καθώς και κάθε είδους δράσεις που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου του στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία.

2. Η επιστημονική συγκρότηση και η διαρκής επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, όπως αποτυπώνεται στον ηλεκτρονικό φάκελό τους δεν αποτιμώνται αυτόνομα, αλλά συνεκτιμώνται η επίδρασή τους στον τρόπο με τον οποίο ο εκπαιδευτικός επιτελεί το έργο του και η προστιθέμενη αξία που προσδίδει σε αυτό.

3. Κάθε εκπαιδευτικός ή μέλος του Ε.Ε.Π. ή του Ε.Β.Π. καταχωρίζει στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του άρθρου 81, το αργότερο μέχρι την οργανωμένη συνάντησή του με τον αξιολογητή για συζήτηση, σχετικά με τη διδασκαλία ή το υποστηρικτικό έργο ή πρόγραμμα, που κατέστη αντικείμενο παρακολούθησης, έκθεση αυτοαξιολόγησης, η οποία δύναται να παραπέμπει σε τεκμήρια που έχει καταχωρίσει στον ηλεκτρονικό φάκελό του ή να συνοδεύεται από νέα στοιχεία, που αφορούν στο παιδαγωγικό ή διδακτικό έργο του, προς τεκμηρίωση των απόψεων και ισχυρισμών του.

Δείτε επίσης:

Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων: Κοινή ανακοίνωση Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας

Σχολεία: Αναβάλλονται οι συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων

Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία

 Νέα εγκύκλιος με καθήκοντα εκπαιδευτικών για την “ενδυνάμωσή” τους

Νέα ολοήμερα σχολεία: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν, πώς θα επιλέξουν δραστηριότητες οι γονείς

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Εκπαιδευτικοί θα κρίνουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για τα προσόντα τους

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν

Βρείτε τη σελίδα μας στο facebook freshedu

Φωτογραφία από fancycrave1 από το Pixabay

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *