ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου- Πρόταση για τρία self test την εβδομάδα

Διάδωσέ το

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου είπε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, μιλώντας σήμερα στο OPEN.  Κάθετος ο υφυπουργός,  ενημέρωσε ότι τα σχολεία ανοίγουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι αυτό που παρακολουθείται μόνο, είναι αν ληφθούν περισσότερα μέτρα και υπάρξουν ειδικότεροι όροι για την ασφάλεια των μαθητών (Δείτε το video στο τέλος)

Στην ίδια εκπομπή του OPEN o καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την πορεία την πανδημίας Όμικρον και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το άνοιγμα των σχολείων.

Τα μέτρα που προτείνει

Ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά επισημαίνοντας παράλληλα ότι η υπερμεταδοτικότητα της Όμικρον θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την αύξηση του αριθμού των τεστ, προτείνοντας ένα self test ανά δύο ημέρες αλλά και με τη διαθεσιμότητα επιπλέον χώρων. Διαβάστε τι δεν ξέρουν οι ειδικοί για τα self test: “Κύριε, η μαμά δε μου έκανε σήμερα το τεστ» και σε λίγη ώρα εμφανίζεται η δήλωση αρνητικού τεστ στην πλατφόρμα

 Μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία είπε ο κ. Σαρηγιάννης αλλά με βελτιωμένα πρωτόκολλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

«Θα νοσήσουμε όλοι ήπια και θα τελειώσουμε»

«Θα νοσήσουμε όλοι ήπια και θα τελειώσουμε», είπε επίσης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προβλέποντας ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα αρχίσει η ύφεση της πανδημίας.

Θα υπάρξουν μέρες που θα καταγραφούν 80.000 ακόμα και 100.000 κρούσματα την ημέρα σύμφωνα με τον  κ. Σαρηγιάννη και αυτός θα είναι μάλλον και ο τελευταίος …βρυχηθμός του κορονοϊού αλλά υπάρχει πιθανότητα σημαντική να μην είναι καθώς για την ώρα η τάση του κορονοϊού παραμένει άγνωστη και δεν είναι απίθανο μια νέα μετάλλαξη να κάνει την εμφάνιση της. «Τον Απρίλιο θα έχουμε ξεμπερδέψει με την Όμικρον», τόνισε.

Ακούστε τον Υφυπουργό Παιδείας

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτά σχολεία ή παράταση: “Χαλαρά”… θα εξαντλήσουν τα περιθώρια

Τζανάκης: Αν ανοίξουμε τα σχολεία, θα κλείσουμε μετά από 5 μέρες

“Κύριε, η μαμά δε μου έκανε σήμερα το τεστ» και σε λίγη ώρα εμφανίζεται η δήλωση αρνητικού τεστ στην πλατφόρμα…

Τέλος η τηλεκπαίδευση! H δια ζώσης διδασκαλία είναι τώρα ο σκοπός

 

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *