ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοιχτά σχολεία ή παράταση: “Χαλαρά”… θα εξαντλήσουν τα περιθώρια

Διάδωσέ το

..η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι “πατάς ένα κουμπί και αρχίζει το  μάθημα”, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε.

Ανοιχτά σχολεία ή παράταση διακοπών: Αν και τα Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα  σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου,  με κάποιες από τις “γνωστές” αλλαγές στα πρωτόκολλα, η εξάπλωση της Όμικρον είναι τόσο ραγδαία  τα τελευταία 24ωρα που αναγκαστικά  η παράταση των διακοπών είναι και αυτό ένα πιθανό σενάριο, εκτός από τα ανοιχτά σχολεία

Μέλη της επιτροπής των ειδικών υποστηρίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά, θεωρώντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον, οποτεδήποτε και αν ανοίξουν τα σχολεία, θα υπάρχει μέσα σε αυτά και θα δημιουργηθούν κρούσματα.  Οι απόψεις αυτές φαίνεται ότι συμφωνούν με θέσεις που διατυπώνονται σε χώρες της Ευρώπης που λένε ότι δε θα έχει καμία διαφορά αν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ή όχι, καθώς η παραλλαγή «Όμικρον» είναι τόσο μεταδοτική που θα μολυνθούν στο ιδιωτικό ή οικογενειακό περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των σχολείων έτσι ώστε  να δουν πώς θα διαμορφωθούν τα κρούσματα και να εξετάσουν με περισσότερα δεδομένα τις επόμενες κινήσεις.

Χθες Παρασκευή, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μάκρη, εκφράζοντας την άποψή της, πρότεινε επιστροφή στο σχολείο με rapid τεστ , ενημερώνοντας ότι ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με ασφάλεια και με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί.

Υφυπουργός Παιδείας στις 31/12/2021:  “Έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας”

Η υφυπουργός  επισήμανε ότι έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας  μέχρι το άνοιγμα των σχολείων και ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ειδικούς για να αξιολογηθούν τα δεδομένα.  Το ίδιο είπε και  ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ότι  μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, έχουμε πολλές ημέρες μπροστά μας για να δούμε πώς θα εξελίσσονται τα κρούσματα, αν θα έχουμε φτάσει την κορύφωση της διασποράς της νέας μετάλλαξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η εκπαίδευση δεν είναι τόσο χαλαρή όσο νομίζουν. Δεν πατάς ένα κουμπί και αρχίζει το μάθημα!

Το ζήτημα όμως είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ξέρουν έγκαιρα, αρκετές ημέρες πριν, αν τα σχολεία λειτουργήσουν κανονικά, αν γίνει τηλεκπαίδευση ή αν γίνει παράταση διακοπών. Αυτό, γιατί στην περίπτωση που τα σχολεία λειτουργήσουν κανονικά, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μετακινηθούν προς τις σχολικές μονάδες και στην περίπτωση τηλεκπαίδευσης, θα πρέπει να γίνουν ενέργειες που απαιτούν χρόνο προετοιμασίας .

Η επιτροπή των ειδικών, στην οποία δε συμμετέχει κανένας εκπαιδευτικός, πρέπει να γνωρίζει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι “πατάς ένα κουμπί και αρχίζει το  μάθημα”, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε. Το Υπουργείο Παιδείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένει ως την τελευταία στιγμή, όπως αναφέρει η υφυπουργός, αλλά να πάρει αποφάσεις έγκαιρα αρκετές ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης: Αν ανοίξουμε τα σχολεία, θα κλείσουμε μετά από 5 μέρες

“Κύριε, η μαμά δε μου έκανε σήμερα το τεστ» και σε λίγη ώρα εμφανίζεται η δήλωση αρνητικού τεστ στην πλατφόρμα…

Τέλος η τηλεκπαίδευση! H δια ζώσης διδασκαλία είναι τώρα ο σκοπός

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *