ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψυχολόγοι και Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας στα ΣΔΕ-Αιτήσεις

Διάδωσέ το

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ), ΟΠΣ: 5002546 ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Το  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με την υπ’ αριθμ. 6340/380/02-08-2019 απόφαση του Δ.Σ. προκηρύσσει τις θέσεις Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σ.Δ.Ε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η αίτηση θα διατίθεται από την ιστοσελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (www.inedivim.gr), και θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 08/08/2019 (ώρα 11:00 π.μ.) έως και 23/08/2019 (ώρα 15:00 μ.μ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέες θεματικές ενότητες στα σχολεία για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών

Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας αναλαμβάνει το έργο της παροχής ατομικής και ομαδικής Συμβουλευτικής με στόχο τη διευκόλυνση και υποστήριξη των εκπαιδευομένων για την είσοδο ή επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας. Προσλαμβάνεται με σύμβαση μίσθωσης έργου με τα παρακάτω καθήκοντα:

 Η ομαδική Συμβουλευτική μπορεί να παρέχεται είτε μέσα στην τάξη στην ευρύτερη ομάδα των εκπαιδευομένων είτε στο γραφείο του Συμβούλου σε μικρότερες ομάδες, αν υπάρχει ανάγκη.

 Αναζήτηση πηγών πληροφόρησης, συλλογή, οργάνωση, και παροχή πληροφοριακού υλικού ικανού να καλύψει τις ανάγκες – αιτήματα των εκπαιδευομένων στον τομέα της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

 Επικοινωνία με άλλους φορείς – υπηρεσίες εξειδικευμένες σε θέματα σχετικά με την αγορά εργασίας, εκπαιδευτικούς φορείς, φορείς κατάρτισης και παραπέμπει τους εκπαιδευόμενους στις κατάλληλες υπηρεσίες.

 Πραγματοποίηση επαφών με επιχειρήσεις ή εκπροσώπους συλλογικών οργάνων (π.χ. σωματεία) με στόχο τη διαμεσολάβηση – διευκόλυνση της τοποθέτησης εκπαιδευομένων σε θέσεις εργασίας (σε περίπτωση που είναι εφικτό και κατά την κρίση του Συμβούλου).

 Συμμετοχή στη διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και με θέματα που αφορούν γενικότερα στη διευκόλυνση εισόδου των εκπαιδευομένων στην αγορά εργασίας όπως πρόσκληση επαγγελματιών, ημέρες καριέρας κ.λ.π.

 Τήρηση βιβλίου δραστηριοτήτων για την ημερήσια και ωριαία καταγραφή ανά ημέρα και ώρα οι δραστηριότητες (ατομικά ραντεβού κ.λ.π.) καθώς και οι ενέργειες διασύνδεσης.

 Δημιουργία αρχείου εκπαιδευομένων και οργάνωση συστήματος παρακολούθησης της εξέλιξης τους.  Συμμετοχή σε κάθε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων.

 Υποβολή αναλυτικής τριμηνιαίας απολογιστικής έκθεσης πεπραγμένων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (στη λήξη κάθε τριμήνου).

 Υποβολή συνολικού απολογισμού – αποτίμησης του έργου της σχολικής χρονιάς σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στη λήξη του έργου που συνοδεύεται από δείγμα πρωτότυπου υλικού σχετικού με τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας (ασκήσεις, ερωτηματολόγια κ.λ.π.).

Ο Σύμβουλος Ψυχολόγος αναλαμβάνει το έργο της παροχής ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής εκπαιδευομένων με στόχο την υποστήριξη τους στην προσπάθεια να ανταποκριθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε θέματα που αφορούν στην προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Προσλαμβάνεται με σύμβαση μίσθωσης έργου με τα παρακάτω καθήκοντα:

 Η ομαδική Συμβουλευτική μπορεί να παρέχεται είτε μέσα στην τάξη στην ευρύτερη ομάδα των εκπαιδευομένων είτε στο γραφείο του Συμβούλου σε μικρότερες ομάδες, αν υπάρχει ανάγκη. Η στήριξη θα βασίζεται σε κανόνες δεοντολογίας της Συμβουλευτικής και θα απέχει από Ψυχοθεραπευτικές μεθόδους.

 Συνεργασία, ενημέρωση και στήριξη των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ανακύπτουν.

 Υποστηρικτική παρέμβαση σε πρόσωπα ή ομάδες που δυσκολεύονται να λειτουργήσουν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο.

 Αναζήτηση, συλλογή, οργάνωση και παροχή πληροφοριακού και εκπαιδευτικού υλικού ικανού να καλύψει ανάγκες -αιτήματα των εκπαιδευομένων σχετικά με την ψυχολογική και προσωπική τους διευκόλυνση ή ανάπτυξη.

 Επικοινωνία με άλλους φορείς – υπηρεσίες εξειδικευμένες σε θέματα σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη και παραπομπή εκπαιδευομένων στις κατάλληλες υπηρεσίες.

 Τήρηση «ημερολογίου» όπου θα καταγράφονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες των ψυχολόγων στο σχολικό περιβάλλον, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του απορρήτου.

 Υποβολή αναλυτικής τριμηνιαίας απολογιστικής έκθεσης πεπραγμένων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (στη λήξη κάθε τριμήνου) χωριστά για την έδρα και το τμήμα εκτός έδρας.

 Υποβολή συνολικού απολογισμού – αποτίμησης του έργου της σχολικής χρονιάς σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στη λήξη του έργου, χωριστά για την έδρα και το τμήμα εκτός έδρας.

 Συμμετοχή σε κάθε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων.

 Τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας των ΣΔΕ και αναλυτικού προγράμματος σπουδών, συμπλήρωσης των προβλεπόμενων από το πρόγραμμα εντύπων και προσοχής των χώρων διδασκαλίας και τα εποπτικών μέσων.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Πρώτο σχόλιο

  1. Κουπαρελούδης Κωνσταντίνος

    Επιθυμώ να εργαστώ ως συμβουλος ή συντονιστης στα ΣΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *