ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χ. Γώγος για σχολεία: Πιθανόν να ανοίξουν μετά τις γιορτές

Διάδωσέ το

Διχασμένη είναι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων πριν τις γιορτές. Η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα και τις δηλώσεις που κάνουν οι λοιμωξιολόγοι το πιο πιθανό είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια να ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να γίνει και με τα δημοτικά.

Την τελική απόφαση, με βάση την εισήγηση, θα την πάρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αν δηλαδή τελικά θα ανοίξουν τα δημοτικά στις 14 Δεκεμβρίου, ενδεχόμενο όμως που απομακρύνεται.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα απόψεις και αρνητικές και θετικές και πως αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει το σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Πηγή:  www.skai.gr

Β. Παπαευαγγέλου: “Ναι” στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων πριν τις γιορτές

“Τα δημοτικά πρέπει να ανοίξουν πριν τις γιορτές, έτσι ώστε να μπουν τα παιδιά σε μια κανονικότητα” ανέφερε η  καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στο ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 εκφράζοντας όπως τόνισε την προσωπική της άποψη.

Η κα. Παπαευαγγέλου ενημέρωσε ότι η   επιτροπή δεν έχει συζητήσει καθόλου το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και ότι θα επεξεργαστεί στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας  για να “δούμε ακριβώς τα κρούσματα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια που ήταν ανοιχτά τα σχολεία και τα ακριβή νούμερα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πρέπει να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει, τόνισε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ προσθέτοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν συνεχείς συσκέψεις στην επιτροπή έτσι ώστε να εισηγηθεί ποιες δραστηριότητες μπορούν να ανοίξουν.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *