ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Γαβρόγλου: 10.000 με 13.000 μαθητές θα μπουν χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια.

Διάδωσέ το

Συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Παιδείας στο Έθνος της Κυριακής για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την  είσοδο στις λεγόμενες πράσινες σχολές μόνο με απολυτήριο Λυκείου.

Ο Κ. Γαβρόγλου είπε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας 10.000 με 13.000 μαθητές θα μπουν χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια το 2020.

Παράλληλα ο υπουργός θεωρεί ότι σε λίγα χρόνια όλοι οι υποψήφιοι θα μπαίνουν στα ΑΕΙ μόνο με το απολυτήριο με εξαίρεση ίσως κάποιες σχολές όπως οι Νομικές οι Πολυτεχνικές και οι Ιατρικές

Χαρακτηριστά επίσης ανέφερε ότι  τελειώνει ο δυϊσμός στα ΑΕΙ με νέα εντελώς τμήματα στα ΑΕΙ και με νέα γνωστικά αντικείμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Σε ερώτηση που του έγινε από τη δημοσιογράφο Νικολίτσα Τρίγκα  σχετικά με ποια θέματα που προώθησε το Υπουργείο νιώθει περήφανος, ο Υπουργός απάντησε:

Για τα βιβλία που είναι στη θέση τους στην αρχή της σχολικής χρονιάς, η καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η γενίκευση του ολοήμερου σχολείου, οι ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στο χώρο της ειδικής αγωγής,  η είσοδος στην Τριτοβάθμια με το απολυτήριο  και η νέα αρχιτεκτονική και αναδιάρθρωση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΌΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *