ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Ημερίδα με θέμα “Η γλώσσα ως γνώση: γλωσσική διδασκαλία στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση”

Διάδωσέ το

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει Ημερίδα με θέμα “Η γλώσσα ως γνώση: γλωσσική διδασκαλία στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της πρωτοβάθμιας και της προσχολικής αγωγής.

Η διδασκαλία της γλώσσας είναι σημαντική στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση γιατί αφορά στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας από τους μαθητές που πραγματώνεται στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.
Σκοπός της ημερίδας είναι μέσω των ομιλιών και των εργαστηρίων να γίνουν προτάσεις και να παρουσιαστούν σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις που αφορούν στη διδασκαλία της γλώσσας στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στόχοι της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί

Α. μέσα από τις εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητών να γνωρίσουν τις βαθύτερες όψεις του θέματος και τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις.

Β. vα συμμετάσχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες και εργαστήρια που αφορούν ρεαλιστικές πτυχές διδασκαλίας σε συνάρτηση με τα σχολικά προγράμματα.

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας θα παρουσιάσουν κεντρικές ομιλίες οι καθηγητές πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης και κ. Γεώργιος Καψάλης.

Στο δεύτερο μέρος θα διεξαχθούν εργαστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται στο http://www.arsakeio.gr/ και στο http://hmerides.arsakeio.gr/

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *