ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της ηγεσίας

Διάδωσέ το

Κατανομή αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο  Παιδείας.  Τι αναλαμβάνουν ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Δόμνα Μιχαηλίδου και  Ζέττα Μακρή.

Στην Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου ανατίθενται τελικά, όπως όλα δείχνουν, οι αρμοδιότητες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενώ η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή θα έχει τις αρμοδιότητες της Δια Βίου Μάθησης, Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει και την αρμοδιότητα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς αυτή να ανατίθεται σε Υφυπουργό. Πηγή: www.especial.gr

Πιερρακάκης: «Το Υπ. Παιδείας είναι δεδομένο ότι θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο»

«Είναι δεδομένο ότι θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο, με απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών για τους πάντες, δασκάλους, μαθητέςγονείς. Είναι το αυτονόητο για εμένα, την δική μου ομάδα και του υφυπουργούς», είπε ο Υπουργός.

«Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πάντα με ταχύτητα. Όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Από την Προσχολική εκπαίδευση μέχρι το Πανεπιστήμιο. Και ειδικά για τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, βασική μας έμφαση είναι σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο, ένα Πανεπιστήμιο το οποίο συνομιλεί με το μέλλον», πρόσθεσε ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης.

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση σχολείων: Αλλάζουν τακτική οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …