ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Παιδείας: Αρχίζει άμεσα η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το

Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουν ανάληψη υπηρεσία οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης. Αύριο Πέμπτη, 26-1-2023 θα παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα σχετικό με την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μόλις αναλάβουν υπηρεσία άμεσα θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας

Τοποθετούνται οι πρώτοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης  που θα ξεκινήσουν την ατομική αξιολόγηση

Προχωρούν οι διαδικασίες κρίσης στελεχών εκπαίδευσης, με τις πρώτες τοποθετήσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης σε Γ’ και Δ’ Περιφερειακά Συμβούλια.

Οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης καλούνται να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα αύριο Πέμπτη, 26-1-2023 και ώρα 15:30. Ο σχετικός σύνδεσμος θα τους αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής διοικητικής πράξης τοποθέτησης και η ανάληψη υπηρεσίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης θα εκκινήσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα των νεοδιόριστων, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησής τους.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης από τα υπόλοιπα Συμβούλια, καθώς και των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κρίσεις και τοποθετήσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης από τον Ιούλιο του 2022. Βήμα βήμα ολοκληρώνονται όλες οι κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης που καλούνται να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα αποτελέσματα τοποθετήσεων Γ’ ΠΣΕ εδώ 

Τα αποτελέσματα τοποθετήσεων Δ’ ΠΣΕ εδώ 

Δείτε επίσης:

Η Εγκύκλιος για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία 2022-2023 

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς σε 60 σημεία στο άψε σβήσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς σε 60 σημεία στο άψε σβήσε!

Δείτε τα 60 περίπου κριτήρια που αξιολογούν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, ανάμεσα στα οποία είναι και δυο τρία ξεχωριστά υποκριτήρια που εξετάζει μόνο ο Διευθυντής, από την ΟΜΑΔΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,

Στο τέλος δείτε και τις ανακοινώσεις της ομάδας

α) Προετοιμασία διδασκαλίας: αα) αξιολογούνται (1) ο σχεδιασμός του μαθήματος, (2) η προετοιμασία εκπαιδευτικού υλικού ή δραστηριοτήτων, (3) η σαφήνεια των διδακτικών στόχων, (4) η επιλογή και η συνεκτικότητα των δραστηριοτήτων, (5) η εφαρμογή πρακτικών διαφοροποιημένης μάθησης και εν γένει σύγχρονων τεχνικών διδασκαλίας σε εναρμόνιση με τα προγράμματα σπουδών, τις συνθήκες της τάξης, τις γνωστικές και τις άλλες ανάγκες των μαθητών, (6) η αξιοποίηση και των ψηφιακών μέσων και (7) η γενικότερη μεθοδολογία της διδασκαλίας και αβ) για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης, αξιολογούνται επιπλέον η εξειδίκευση των βασικών αξόνων του Εξατομικευμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε.), κατόπιν κατάλληλης διερεύνησης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ή άλλων αναγκών των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η κατάρτιση κατάλληλα προσαρμοσμένων εξατομικευμένων ή ομαδικών προγραμμάτων εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών, η αποτίμηση και επαναξιολόγηση αυτών, καθώς και η αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών αξιολόγησης των μαθητών. 

β) Ετοιμότητα ως προς το γνωστικό αντικείμενο: Αξιολογούνται (8) η επιστημονική εγκυρότητα της διδασκαλίας, (9) ο βαθμός επικαιροποίησης της γνώσης και (10) ο επιτυχής μετασχηματισμός του γνωστικού αντικειμένου σε σχολική γνώση. Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …