ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο: Δε θα γίνει τηλεκπαίδευση την Τετάρτη στα κλειστά σχολεία

Διάδωσέ το

Δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε αύριο τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία –  Κανονικά τα μαθήματα στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε τα εξής:

• Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
• Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κόπτσης: Τα σχολεία εφεξής να έχουν έτοιμο σχέδιο για τηλεκπαίδευση

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης,  με εγκύκλιό του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, ζήτησε χθες να ενημερωθούν οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι των Σχολικών Μονάδων  για τα παρακάτω:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

– Όλοι οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές  ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα  πραγματοποιείται κανονικά τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες. Ταυτόχρονα να αποστέλλουν στους μαθητές  από την προηγούμενη ημέρα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα κατά τη διάρκεια της  τηλεκπαίδευσης. 

– Οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων να μεριμνούν ώστε να αποστέλλονται σε όλους τους  μαθητές οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις – σύνδεσμοι webex όλων των εκπαιδευτικών την προηγούμενη της  έναρξης της τηλεκπαίδευσης. Παράλληλα να φροντίσουν εφεξής να έχουν έτοιμο σχέδιο άμεσης ενημέρωσης  εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή πληροφορία πριν την έναρξη της  τηλεκπαίδευσης για την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  

Διαβάστε επίσης:

Εκρηκτικό το κλίμα στα σχολεία

Κλειστά τα σχολεία και την Τετάρτη στην Αττική

 freshedu

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *