ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΑΙΘ: Σύντομος απολογισμός δράσεων 2019-2021 και προγραμματισμός άμεσων προτεραιοτήτων

Διάδωσέ το

Σύντομος απολογισμός δράσεων 2019-2021 και προγραμματισμός άμεσων προτεραιοτήτων-ΔΕΘ 2021

Τα Σχολεία μας ανοίγουν και από φέτος είναι πιο ελεύθερα, με περισσότερες  θεματικές που παρέχουν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και νέα προγράμματα  σπουδών, με εμπλουτισμένο ψηφιακό εξοπλισμό. Με θέση στα νηπιαγωγεία,  στα οποία πλέον εντάσσονται δραστηριότητες και στα αγγλικά, για κάθε παιδί  4 ετών. Με τους εκπαιδευτικούς μας να αποκτούν έναν αναβαθμισμένο ρόλο,  να επιμορφώνονται και να αξιολογούνται, με σχεδόν διπλάσια πρότυπα και  πειραματικά σχολεία.  

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση συνιστά πλέον μία αξιόπιστη  εναλλακτική διαδρομή, με Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, με Θεματικά και  Πειραματικά Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, με το παράλληλο  μηχανογραφικό που ανέδειξε την επιλογή του Δημοσίου ΙΕΚ σε δεκάδες  σύγχρονες, περιζήτητες ειδικότητες με επαγγελματική προοπτική.  

Τα Πανεπιστήμιά μας, πιο αυτόνομα, ασφαλή και εξωστρεφή, ετοιμάζονται  να υποδεχτούν τους φοιτητές τους με όρους εισαγωγής τους οποίους τα ίδια  καθόρισαν για πρώτη φορά, να συνάψουν διεθνείς συνεργασίες με Ιδρύματα  άλλων χωρών, να αξιολογηθούν βάσει ποιοτικών δεικτών που τα ίδια επιλέγουν,  να αναπτύξουν ερευνητικά προγράμματα χωρίς γραφειοκρατικά βαρίδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Τα τελευταία δύο χρόνια, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιούμε  μεταρρυθμίσεις με γνώμονα πάντοτε το καλύτερο για τους νέους μας, το μέλλον  αυτής της χώρας. Από κοινού με τους Υφυπουργούς κ.κ. Ζέττα Μακρή και Άγγελο  Συρίγο, με τους Γενικούς Γραμματείς κ.κ. Αλέξανδρο Κόπτση, Γιώργο Βούτσινο,  Αποστόλη Δημητρόπουλο και Γιώργο Καλαντζή, έχουμε θέσει ως στόχο ένα  σύγχρονο και ευέλικτο εκπαιδευτικό σύστημα, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες  του σήμερα και του αύριο. Που εφοδιάζει τα παιδιά μας με όλες εκείνες τις  δεξιότητες που τους είναι απαραίτητες για να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.  

Η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη.  

Νίκη Κεραμέως 

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *