ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Μόστολες της Ισπανίας

Διάδωσέ το

Την περίοδο από τις 11 έως τις 15 Δεκεμβρίου, η ομάδα του Erasmus+ του 13ου Δημοτικό Σχολείο Αθηνών είχε την μεγάλη χαρά να επισκεφθεί το Δίγλωσσο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Las Cumbres στο Μόστολες της Ισπανίας. Η εμπειρία αυτή άνοιξε νέους ορίζοντες για το σχολείο μας στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης καθώς αποτελεί την πρώτη κινητικότητα εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι εκπρόσωποι μας, Ντόνα Δέσποινα, Παπάζογλου Δέσποινα και Οικονόμου Αθηνά, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με τους Ισπανούς συναδέλφους τους. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο Las Cumbres: Gamification, Erasmus+, eTwinning, STEM, και Digicraft. Αυτά τα προγράμματα αποτελούν έναν πλούσιο πολιτισμικό και εκπαιδευτικό θησαυρό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Las Cumbres τον οποίο μοιράστηκαν με το σχολείο μας με στόχο τη μελλοντική συνεργασία των δύο σχολείων και την εφαρμογή τους στην ελληνική πραγματικότητα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Η εμπειρία αυτή αναδεικνύει τη σημασία των διεθνών ανταλλαγών και της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης. Οι νέες γνώσεις που αποκομίστηκαν από αυτήν την εμπειρία θα συνεισφέρουν στην εξέλιξη των μεθόδων διδασκαλίας των εκπαιδευτικών της Ελλάδας. Η συνεργασία με τους ισπανούς εκπαιδευτικούς αναμένεται να εξελιχθεί σε μία εποικοδομητική διαδικασία, όπου οι ιδέες θα συναντώνται, θα ανταλλάσσονται και θα ενσωματώνονται στο εκπαιδευτικό πλαίσιο και των δύο χωρών

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …