ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τηλεκπαίδευση θα παρέχουν οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν για λόγους υγείας (ομάδες αυξημένου κινδύνου)

Διάδωσέ το

Το πλαίσιο έναρξης  λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό – ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021  ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως.

Ένα από τα μέτρα είναι η παροχή τηλεκπαίδευσης από εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν για λόγους υγείας  σε μαθητές  που απουσιάζουν και αυτοί για λόγους υγείας (ομάδες αυξημένου κινδύνου)

Ειδικότερα το μέτρο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός προβλέπει τα εξής:

Εφεξής οι απουσίες σχετικά με τον κορωνοϊό δικαιολογούνται:

Πρώτον, αν νοσεί από κορωνοϊό ο ίδιος ο μαθητής/εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του. Απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Δεύτερον ,αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως θα οριστεί από την Επιτροπή. Απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Τρίτον, αν ο εκπαιδευτικός ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από το θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας, και στην περίπτωση αυτή θα παρέχει τηλεκπαίδευση σε μαθητές που παραμένουν σπίτι.

Για τους εκπαιδευτικούς που θα απουσιάζουν στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που μόλις περιέγραψα, προβλέπεται η διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης. Και αντίστοιχα για τους μαθητές που θα απουσιάζουν, η παρακολούθηση μέσω τηλεκπαίδευσης. Ενώ έχουμε εξασφαλίσει επιπλέον πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα χρειαστούν.

Διαβάστε όλα τα μέτρα εδώ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *