ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα Δημόσια Σχολεία τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα

Διάδωσέ το

 Έγκριση πρακτικής άσκησης φοιτητών προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών

Δείτε παρακάτω την  έγκριση πρακτικής άσκησης φοιτητών του Κοινού ΠΜΣ με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας .

Έγκριση πρακτικής άσκησης φοιτητών

Εγκρίνεται η πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών του επισυναπτόμενου πίνακα Ι), του Κοινού ΠΜΣ με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από εγκρίσεως έως και τον Ιούνιο του 2019 (Εαρινό Εξάμηνο) και από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο του 2020 (Χειμερινό Εξάμηνο), στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του επισυναπτόμενου πίνακα ΙΙ, καθώς και στα Τμήματα Ένταξης των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης του επισυναπτόμενου πίνακα ΙΙΙ.

Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε ημέρες και ώρες που θα συμφωνηθούν εκ των προτέρων με τις Διευθύνεις των Σχολικών Μονάδων, με την υποχρέωση να τηρηθεί το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Πριν τις επισκέψεις των φοιτητών/τριών θα πραγματοποιείται ενημέρωση και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Π.Ε. και Δ.Ε., των Διευθυντών/ντριών των Σχολικών Μονάδων και των Συλλόγων Διδασκόντων, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων.

2. Οι φοιτητές/τριες μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση μόνο σε Σχολικές Μονάδες και στη βαθμίδα που έχουν δικαίωμα διορισμού.

3. Κάθε φοιτητής/τρια θα συνοδεύεται από τον υπεύθυνο για την Πρακτική Άσκηση καθηγητή, εφόσον αυτό είναι εφικτό, ο οποίος θα καταθέσει έγγραφο στον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, όπου θα αναγράφεται το όνομα του φοιτητή/τριας που λαμβάνει μέρος στην Πρακτική Άσκηση.

4. Ο χρόνος των επισκέψεων των φοιτητών/τριών στις Σχολικές Μονάδες θα καθορίζεται μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου καθηγητή με τους Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων.

5. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των φοιτητών/τριών στους ατομικούς φακέλους των μαθητών και η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων.

6. Δεν επιτρέπονται εξατομικευμένες συνεδρίες των φοιτητών/τριών με μαθητές/τριες της Σχολικής Μονάδας στην οποία υλοποιείται η πρακτική άσκηση.

7. Δεν θα διανεμηθούν ερωτηματολόγια ή υλικό οποιασδήποτε μορφής, έντυπης ή ηλεκτρονικής και δεν θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τους μαθητές/τριες που φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες. Δεν θα πραγματοποιηθεί συλλογή στοιχείων πάνω στις παιδαγωγικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της πρακτικής άσκησης με βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση της διδασκαλίας.

8. Οι γονείς των μαθητών/τριών θα ενημερώνονται για την πρακτική άσκηση από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων.

9. Θα ληφθούν μέτρα, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό ισοκατανομή των φοιτητών/τριών στις Σχολικές Μονάδες.

10. Δεν θα διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ίδρυση τμημάτων ένταξης: Η εγκύκλιος για τα σχολεία σχ. έτος 2019-2020

Δείτε επίσης

Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εξ αποστάσεως σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διάδωσέ το Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις για εισδοχή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *