ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σ. Ζαχαράκη: To βασικό σενάριο είναι η κανονική λειτουργία των σχολείων. Τι είπε για παράβολο και μάσκες στα σχολεία

Διάδωσέ το

Ανακοίνωση βάσεων

Προς το τέλος Αυγούστου θα γίνει η ανακοίνωση των βάσεων, ενημέρωσε η Υφ. Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί»

Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη  για όσους έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις με το παλαιό σύστημα, σχετικά με το μικρό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ που διατίθενται γι΄ αυτούς, ανέφερε η υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, δεδομένου ότι τα ποσοστά προκύπτουν βάσει δικλείδων και αλγορίθμου.

Το βασικό σενάριο για τη λειτουργία των σχολείων

Όπως τόνισε η Υφ. Παιδείας, «το βασικό σενάριο που «δουλεύουμε» αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. “Στόχος μας είναι να έχουμε προφανώς το βασικό σενάριο “καλυμμένο” . Οι αναπληρωτές θα γνωρίζουν για το πού πηγαίνουν έγκαιρα και πιστεύω ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα καλυφθούν και οι θέσεις εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες περιοχές” Έχουμε εξασφαλίσει τις πιστώσεις για τους αναπληρωτές και την λειτουργία του ολοήμερου, σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Μάσκες στα σχολεία

Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε μας υποδείξει η επιτροπή των ειδικών», τόνισε χαρακτηριστικά η Σ. Ζαχαράκη,  όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να φορέσουν και οι μαθητές μάσκες από τη νέα σχολική χρονιά

Παράβολο

Για το θέμα του παραβόλου η διαδικασία τρέχει μέσω ΑΣΕΠ και όλες οι ενστάσεις θα γίνουν στην Ανεξάρτητη Αρχή. Έχουμε πολλές περιπτώσεις  και από εκεί θα αξιολογηθούν, είναι θέμα ΑΣΕΠ πρόσθεσε  η υφ. Παιδείας.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *