ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύμβουλοι εκπαίδευσης: Με το καλημέρα ατομική αξιολόγηση θέλει η Κεραμέως για να προλάβει..

Διάδωσέ το

 

Στη Βουλή παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως τα σημεία της τροπολογίας που κατέθεσε σε νομοσχέδιο  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μια από τις ρυθμίσεις προβλέπει ότι οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης  πιάνουν άμεσα δουλειά και θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς.

“Όσο βγαίνουν νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης θα αναλαμβάνουν καθήκοντα και θα ξεκινούν την ατομική αξιολόγηση“, είπε η υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι στην αξιολόγηση υπάρχουν τρεις αξιολογητές, ο διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης και ο σύμβουλος ειδικότητας.

Δείτε εδώ γιατί δεν προλαβαίνει η Κεραμέως να αξιολογήσει τους εκπαιδευτικούς

“Αν και είχαν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν από πολλούς υπουργούς για αξιολόγηση, είναι πρώτη φορά από το 1982 που γίνεται οριζοντίως ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών”, τόνισε. . Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι “η αξιολόγηση έχει βελτιωτικό χαρακτήρα και σκοπεύει στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού έργου και σε όσους διαπιστώνονται περιθώρια βελτίωσης προβλέπεται επιμόρφωση. Αρά μια αξιολόγηση με καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα που στοχεύει σε δύο βασικούς στόχους: Πώς οι εκπαιδευτικοί μας θα γίνουν καλύτεροι και πώς τα παιδιά μας θα πάρουν ακόμα περισσότερα εφόδια”

Το Υπουργείο Παιδείας σήμερα ανακοίνωσε ότι αρχίζει άμεσα η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η ανακοίνωση

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Νόμο 4823/2021, η ατομική αξιολόγηση, καθολικά και συστηματικά, πρώτη φορά μετά το 1982, όλων των εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, Διευθυντών, Προϊσταμένων σχολικής μονάδας ή Εργαστηριακού Κέντρου που παρέχουν διδακτικό έργο.

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, εισήχθησαν στη Βουλή επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες προβλέπουν την ανάληψη υπηρεσίας, στις περιοχές όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα εκκινήσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα των νεοδιόριστων, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησής τους.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Χρειάστηκαν 4 δεκαετίες για να καταφέρουμε το αυτονόητο: να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί μας, σε μία καθαρά βελτιωτική διαδικασία, που θα αποφέρει μόνο οφέλη στους ίδιους, στα παιδιά μας, στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε ολόκληρη την κοινωνία. Ξεκινά στην πράξη η υλοποίηση μίας κομβικής μεταρρύθμισης, που πολεμήθηκε μανιωδώς για 40 χρόνια από λίγους και θα λειτουργήσει ευεργετικά για όλους. Η αξιολόγηση, που εφαρμόζεται στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το τοπίο στην εκπαίδευση, αποτελώντας κρίσιμη παρακαταθήκη για τη σταθερή αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποσκοπεί στη βελτίωση και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού τους έργου και των καλών τους πρακτικών, καθώς και στον εντοπισμό τομέων στους οποίους ο εκπαιδευτικός χρήζει εστιασμένης επιμόρφωσης. Παρ’ ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από προηγούμενες Κυβερνήσεις, τις τελευταίες 4 δεκαετίες η ατομική αξιολόγηση δεν κατάφερε να εφαρμοστεί με καθολικό τρόπο σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Το τρίτο μπόνους που δίνει η Υπουργός Παιδείας

 

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …