ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο σχολείο με ειδικό πρόγραμμα οι μαθητές που δε συμμετέχουν σε “μικρές” επισκέψεις – Αλλάζουν οι διανυκτερεύσεις για Βουλή

Διάδωσέ το

Κλειστά σχολεία

Με υπουργική απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Σ. Ζαχαράκη ρυθμίζεται εκ νέου το πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας.

Η Υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, διαβάστε το εδώ

Ενδεικτικά κάποιες αλλαγές στο πλαίσιο επισκέψεων που σημείωσε το fresh-education.gr

Παραμονή μαθητών στο σχολείο οι οποίοι  δε συμμετέχουν σε εξόδους περιορισμένης χρονικής διάρκειας 

Σύμφωνα με την Υ.Α. μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν συμμετέχουν σε εξόδους περιορισμένης χρονικής διάρκειας παραμένουν στο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης και συμμετέχουν σε σχολικές δραστηριότητες ή παρακολουθούν ειδικά διαμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Το ΠΔ 79/2017 προέβλεπε γενικά για όλες τις κατηγορίες δράσεων και για τις εξόδους περιορισμένης χρονικής διάρκειας ότι:

Οι μαθητές που δεν παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες στις οποίες απαιτείται μετακίνηση, αποχωρούν από το σχολείο με συνοδεία των γονέων τους.

Ενημέρωση γονέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Το σχολείο, ανάλογα με το είδος της επίσκεψης, οφείλει να ενημερώνει για τη μετακίνηση τουλάχιστον από 3 έως 5 εργάσιμες ημέρες πριν

Για επισκέψεις στη Βουλή συσχετίζεται ο αριθμός διανυκτερεύσεων με την απόσταση. Πολλά σχολεία θα δικαιούνται μία παραπάνω διανυκτέρευση

Οι επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων, μπορούν να περιλαμβάνουν για την ηπειρωτική χώρα: έως μία (1) διανυκτέρευση για αποστάσεις μέχρι 300 χμ, έως δύο (2) διανυκτερεύσεις για αποστάσεις από 301 χμ έως 500 χμ και έως τρεις (3) διανυκτερεύσεις για αποστάσεις από 500 χμ και πάνω

Να σημειωθεί ότι αυτό που ίσχυε έως τώρα, αλλά και αυτό που ίσχυε με το αντίστοιχο, πρόσφατο ΦΕΚ  επισκέψεων για τη Δευτεροβάθμια είναι ότι:

Οι εν λόγω επισκέψεις, ανάλογα με την απόσταση, μπορεί να συμπεριλαμβάνουν έως δύο (2) διανυκτερεύσεις, ενώ για τη νησιωτική Ελλάδα και τις ακριτικές-παραμεθόριες περιοχές έως τρεις (3) διανυκτερεύσεις.

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *